Uppladdning pågår...
Anmäl din skolklass Bli en Kurre-kurir
Tävlar i område Hallandsposten

3

Från Ahla skola
Antal elever: 16
Hemsida: ahlaskola.wordpress.com

« Tillbaka till klassens sida på Presstationen


Temauppdrag

Håll koll!

Den här perioden vill Kurre att ni hänger med ordentligt i nyhetsflödet. Samla på nyheter som ni tycker berör. Presentera nyheterna för varandra i klassen och diskutera varför och på vilket sätt de känns viktiga. Berätta för Kurre vad ni har diskuterat och visa exempel på de viktigaste nyheterna.

Temaperioden avslutas 25 oktober.

» Förslag på hur ni kan jobba

Klassens bidrag

Hej Kurre!

Vi har jobbat med ditt uppdrag genom att arbeta med förstasidorna i vår tidning Hallandsposten. Vi tittade på förstasidor, läste förstasidenyheten och arbetade med bilderna. Vi jobbade i par och varje par fick i uppgift att skriva ner argument för varför deras bild var bäst. Sedan redovisade vi för varandra.

Vi tycker det var kul och lärorikt att argumentera. Man fick låtsas att man gillade bilden även om man inte gjorde det och verkligen träna på att övertyga de andra om att ens egen bild var bäst.

De flesta bilderna var jätte fina och visade verkligen vad artikeln handlade om. Många bilder visade något spännande och häftigt men en bild var från Laxadagen i Laholm. Den visade värme och vänskap och att det är fint att vara tillsammans när man fiskar. 

Hoppas du gillar vårt bidrag.

hälsningar

Klass 3 Ahla skola

 

Kommentar från Kurre:

Så roligt det verkar att argumnetera och försöka övertyga andra. Jag har sett debatter på teve där vuxna skriker och talar i munnen på varandra. Det är ju inte så bra och de har säkert inte fått lära sig att argumentera i skolan.

Jag gillar också bilden från Laxadagen, fast rubriken är lite fånig.

/Kurre


Uppladdat material:

Vi skickar in två bilder. En bild är på alla våra förstasidor och de vi skrivit när vi argumenterat för våra förstasidebilder.

Den andra bilden är bidraget från det par som jobbade med bilden från "Laxadagen i Laholm" som visade värme, gemenskap och värdet av att vara tillsammans.

 

Kommentarer


Skriv en kommentar till klassens arbete!

Ditt namn:

Din e-postadress:: *

Din kommentar: