Uppladdning pågår...
Anmäl din skolklass Bli en Kurre-kurir
Tävlar i område Mediekompass Skaraborg - NLT, SLA, MT, HT och Skb


4b

Från Parkskolan, Vara
Antal elever: 17

« Tillbaka till klassens sida på Presstationen


Temauppdrag

Håll koll!

Den här perioden vill Kurre att ni hänger med ordentligt i nyhetsflödet. Samla på nyheter som ni tycker berör. Presentera nyheterna för varandra i klassen och diskutera varför och på vilket sätt de känns viktiga. Berätta för Kurre vad ni har diskuterat och visa exempel på de viktigaste nyheterna.

Temaperioden avslutas 25 oktober.

» Förslag på hur ni kan jobba

Klassens bidrag

Kommentar från Kurre:

Hej och tack för er fantastiska redovisning. Jag läser med förtjusning om allt som ni har hunnit med. Kul att ni gillade att jobba med djur också. Det gjorde mig mycket nyfiken, men också glad förstås. Hälsningar Kurre


Uppladdat material:

Vi har bläddrat och läst i tidningar och letat efter god nyheter och onda nyheter. Det kändes som man kunde vända nästan alla artiklar till den ena eller andra sidan. T ex att odla cannabisplantor hamnar ju under "onda sidan"-  men också på "goda sidan". Det är ju bra att polisen upptäcker odlingen och personen åker fast så den slutar med olagliga saker.

Vi letade och läste om olika djur. Sedan skrev och berättade vi för kamraterna om vad djuren ville säga genom artikeln. Det var roligt.









Kommentarer


Skriv en kommentar till klassens arbete!

Ditt namn:

Din e-postadress:: *

Din kommentar: