Uppladdning pågår...
Anmäl din skolklass Bli en Kurre-kurir
Tävlar i område Hallands Nyheter

Nätet, år 4-5

Från Fageredsskolan
Antal elever: 11

« Tillbaka till klassens sida på Presstationen


Miniparlament

Hjälmtvång för vuxna


Tre av tio vuxna använder hjälm när de cyklar. Nu vill NTF och Hjärnfonden införa hjälmtvång för vuxna.

Tror du att alla kommer att använda hjälm då?


» Extern inspiration till det här uppdraget

Klassens bidrag

Jag tror ändå inte att alla kommer ha hjälm men jag tycker de borde ha det. För mig är det inte förståligt att inte ha hjälm för det är en så lätt och billig livräddare. Såklart hoppas jag att fler använder hjälm.

MVH Anton Silverby

Jag tror att det kanske kommer att vara lite mer som tar på sig hjälmar, men jag tror fortfarande att många kommer att strunta i att ha hjälm. Jag har på mig en hjälm varje gång jag cyklar för att min kompis välte och tog sönder hela hjälmen. En hjälm kan rädda ens liv.

Leon Johansson

Nej jag tror inte att alla kommer att ta på sig för att många gamla har aldrig haft det på sig så dom är inte så rädda för att skada sig och dom kanske inte har vält så alvarligt någån gong så do mtängker inte på det men jag tycker att man ska ha det.

Alfred Richardsson

Jag tror att vissa säkert följer den men det är nog många som inte bryr sig om det. Det är nog många unga som vill vara coola och inte ha någon hjälm.

Maja Bengtsson

Jag tror att vuxna inte vill ha hjälm för att dom tror att dom inte behöver utan att dom är så bra på att cykla dom vuxna ser inte på det på samma sett som vi dom säger till oss men det är vi som borde säga till dom

Elin Andersson 

jag tycker att vuxna ska ha hjelm för att anars kan man skada sej och man kan kanse få hjärnskakning. Jag tror inte att alla vuxna kommer använda hjelm för dom tror inte dom ska skada sig.

Amelia Blomster

Jag tror att några inser hur viktigt det är att ha hjälm på sig men jag tror några fortfarande inte inser det. Varför ta risken att hamna på sjukhus och må dåligt när man bara kan sätta på sig en hjälm det är inte svårt. Om man inte har hjälm på sig är risken ganska stor att man trillar och man har tur får man bara får ett skrapsår på benet.En kompis till mig cyklade vält och hon blödde ur munnen och fick åka ambulans in till sjukhus och fick en lätt hjärnskakning när hon hade hjälm på sig tänk vad som hänt om hon inte hatt det. Jag tycker hur stor man en bli är risken lika stor.Alla borde ha hjälm på sig.

Alma bengtsson

Jag tycker att dom ska få välja om dom vill ha hjälm på sig.Jag tror att dom  kommer att använde hjälm lite då och då.Det var därför jag svarade svagt nej.

Casper

Jag tycker vuxna ska ha hjälm för det är lika viktigt att dom har hjälm som att vi har det. Jag tror dom kommer att ha hjälm om några år hoppas det i alla fall. Jag tror det för jag tror att dom kommer vara mer rädda om sig själva i framtiden när dom cyklar.

Jonatan Karlsson

 

Jag tycker att dom ska ha  hjälm. Men jag tycker att dom har kol på vart dom cyklar. Men det är ändå bra att dom har hjälm. Jag tror att dom kommer följa lagen. 

Tova stark

Statistik visas inte än.
Klassen har inte lämnat in tillräckligt många svar.

Kommentarer


Skriv en kommentar till klassens arbete!

Ditt namn:

Din e-postadress:: *

Din kommentar: