Uppladdning pågår...
Anmäl din skolklass Bli en Kurre-kurir
Tävlar i område Mediekompass - Tidningen i Skolan i Värmland

5 A

Från Herrhagsskolan
Antal elever: 27

« Tillbaka till klassens sida på Presstationen


Temauppdrag

Håll koll!

Den här perioden vill Kurre att ni hänger med ordentligt i nyhetsflödet. Samla på nyheter som ni tycker berör. Presentera nyheterna för varandra i klassen och diskutera varför och på vilket sätt de känns viktiga. Berätta för Kurre vad ni har diskuterat och visa exempel på de viktigaste nyheterna.

Temaperioden avslutas 25 oktober.

» Förslag på hur ni kan jobba

Klassens bidrag

Hej!

Vi delade upp oss i olika grupper. Vi lottade vilka ämnen vi fick och därefter var det dags att börja jobba.

En grupp letade efter efter spår av historia. Gruppen hittade t.ex. en annons för Unionstravet och det har ju med vår historia här i Karlstad att göra. Det var i Karlstad förhandlingarna var under unionsupplösningen mellan Sverige och Norge 1905.

En grupp letade efter miljöbovar. Bra för oss men inte för miljön. De hittade massor och ju mer de tänkte ju mer hittade de. En röd liten stuga på landet blev t.o.m. en miljöbov eftersom den tagit mark från djur och natur!

En grupp letade djur och växter. De hittade en trut som hade fångat en fisk. Ett led i en näringskedja.

Att hitta ont och gott var lätt i dessa dagar när tidningarna fylls med bilder på flyktingar och olyckor som drabbat dem.

En grupp gjorde collage över våra vardagsliv nu för tiden. Så här är texten till deras collage: På vår plansch har vi bilder på hur olika vardagsliv vi har. På den översta halvan visar vi hur det ser ut för dom flesta i Sverige. På den nedre delen visar vi hur det kan se ut för flyktingar som flyr från andra länder.Just nu är det akut läge i Syrien och det är det vi försöker få fram att vi har väldigt olika vardagsliv. Vi valde att ha med flyktingar för det är en viktig sak för oss. Klass 5a, Herrhagsskolan

Kommentar från Kurre:

Hej klass 5A!

Vilket fint collage ni har gjort! Kul att läsa om hur ni gick tillväga när ni jobbade med uppdraget. Bra att ni läser tidningen och hänger med i vad som händer. Snyggt jobbat! 

Hälsningar 

Kurre


Uppladdat material:Kommentarer


Skriv en kommentar till klassens arbete!

Ditt namn:

Din e-postadress:: *

Din kommentar: