Uppladdning pågår...
Anmäl din skolklass Bli en Kurre-kurir
Tävlar i område Sydsvenskan

4

Från Europaportens skola
Antal elever: 24

« Tillbaka till klassens sida på Presstationen


Temauppdrag

Håll koll!

Den här perioden vill Kurre att ni hänger med ordentligt i nyhetsflödet. Samla på nyheter som ni tycker berör. Presentera nyheterna för varandra i klassen och diskutera varför och på vilket sätt de känns viktiga. Berätta för Kurre vad ni har diskuterat och visa exempel på de viktigaste nyheterna.

Temaperioden avslutas 25 oktober.

» Förslag på hur ni kan jobba

Klassens bidrag

Vi har gått i genom tidningens olika delar. Eleverna har själva fått bläddra och titta efter nyheter som berör på¨olika sätt. Vi har pratat om känslor och hur nyheter berör på olika sätt: man kan bli ledsen, rädd, glad, nyfiken och arg. De valde sen ut i grupp och visade upp nyheter som berör olika känslor.

Kommentar från Kurre:

Bra jobbat!
Ni kanske märkte att många nyheter gör en ledsen eller rädd. Det beror på att tidningen vill berätta om saker och händelser som inte fungerar så bra eller som är dåliga. För det är först när människor känner till att något är fel som man kan göra såa att det blir bättre.
Ta till exempel alla hemska nyheter och bilder på flyktingar som drunknat på Medelhavet. Tack vare att tidningar och andra medier berättar om detta hemska vill många människor hjälpa till. Ni såg kanske Skrammelgalan på teve häromdagen.

/Kurre


Kommentarer


Skriv en kommentar till klassens arbete!

Ditt namn:

Din e-postadress:: *

Din kommentar: