Uppladdning pågår...

5 blå

Från Kyrkenorumskolan
Antal elever: 23

« Tillbaka till klassens sida på Presstationen


Temauppdrag

OTROLIGT

I oktober vill Kurre att ni ska leta exempel på häpnadsväckande och överraskande nyheter. Spana efter nyheter som är så fantastiska att de överträffar verkligheten på gott och ont. Vad gör dessa nyheter så otroliga? Några lektionsförslag hittar du här Förslag på hur arbetet med månadsuppdragen kan organiseras hittar du här
» Extern inspiration till det här uppdraget

Klassens bidrag

Uppdrag oktober månad - otroligt
Klass 5 blå, Kyrkenorumskolan

Barack Obama har fått fredspriset
Många i klassen tyckte det var helt otroligt att någon som leder krig får ett fredspris. Andra åsikter var att man nog hoppas på att han ska kunna göra många bra saker.

Flicka blev full av handsprit
Detta var en nyhet som vi läste tillsammans på nätet. Eleverna blev genast intresserade av den och vi pratade om den. Det kom upp många diskussioner om offentliga toaletter med "tvållödder" istället för handsprit anledningen till det. Många elever hade också egna berättelser från besök på offentliga toaletter.

20 miljoner människor hotas av svält i Afrika
Vi har arbetat en del med "vatten" i klassen. Eleverna har haft i läxa att duscha och borsta tänderna på ett sparsamt sätt och vi har sett hur mycket vatten som kan sparas. Vi har pratat om att det på vissa ställen i Afrika (Afrikas horn) inte har regnat på tre år. Vi har sökt efter artiklar och inlägg på nätet där det står om den svåra situation som råder där just nu. Vi tycker att det är helt OTROLIGT att det inte står så mycket i tidningarna om detta.
Eleverna tror att det beror på att ingen bryr sig och det är långt borta. Vi hittade några artiklar om det på sr.se och på röda korsets hemsida. Vi kunde enas om att det egentligen är oviktigt att Svennis tackat nej till att bli förbundskapten, Fredrik Reinfeldt ska vara med i en musikvideo och gravida ska äta mer grönt om det nu är så att vart tredje barn i området Afrikas horn lider av undernäring och 20 miljoner riskerar att dö.

Kommentarer


Skriv en kommentar till klassens arbete!

Ditt namn:

Din e-postadress:: *

Din kommentar: