Uppladdning pågår...
Anmäl din skolklass Bli en Kurre-kurir
Tävlar i område Mediekompass Skaraborg - NLT, SLA, MT, HT och Skb


Turkos åk 5-6

Från Arentorps skola
Antal elever: 19

« Tillbaka till klassens sida på Presstationen


JULUPPDRAG 3

Luciasaga

Gör en bildsaga om en lucia. Börja med en bild på lucian som får bli huvudperson i sagan. Vad händer henne? Fantisera med hjälp av fler tidningsbilder och berätta i bildtexter.

Klassens bidrag

Sagan om Lucia

Det var en gång en Lucia som var 15 år gammal. Hon tyckte att Lucia var kul och det bästa av allt var att vara Lucia. Hon döptes till Lucia för att hennes mamma tyckte att det var fint namn, men hon visste inte att det var en till som hette Lucia.

En dag är det äntligen dags, hon ska få vara Lucia. Hon har aldrig varit lucia.

Hon tar på sig en klänning som liknar ett nattlinne. Det är en fin klänning tycker hon. Hon tar på sig kronan med några ljus på. Det är nervöst. Och så träffar hon några kompisar som ska gå Lucia fast de ska vara tärnor. Dom är nöjda med att Lucia är Lucia. Det passar ju extra bra eftersom hon heter Lucia.

Men nu träffas de vid kyrkan och nu säger deras lärare nu går vi Lucia. Hon klarade det faktiskt det och hennes mamma blev stolt över henne och de gick hem och så var sagan slut. 

Av Erica

Kommentar från Kurre:

Tack, Erica, för din luciassaga! Ja, tänk att det var inte svårare än så att vara lucia. Och vacker är Lucia också! Nu kan Lucia bära sitt namn med stolthet. GOD JUL önskar KURRE


Uppladdat material:Kommentarer


Skriv en kommentar till klassens arbete!

Ditt namn:

Din e-postadress:: *

Din kommentar: