Uppladdning pågår...
Anmäl din skolklass Bli en Kurre-kurir
Tävlar i område Göteborgs-Posten

3B

Från Kristinedalsskolan
Tävlingsnamn: Järnkorrarna
Antal elever: 13
Hemsida: www.nollfemmorna.se

« Tillbaka till klassens sida på Presstationen


Sidouppdrag 1

Bara på skoj

Kurre vill att ni ska fantisera ihop en rolig, galen eller överraskande nyhet med hjälp av en av tidningens bilder och en påhittad rubrik. (Du kan också välja en riktig rubrik och sätta ihop den med din bild.)

Klassens bidrag

DET MAGISKA VATTNET

I landet Africkano hittade en flicka en  konstig vattenpump som hon inte sett förut. Hon fyllde sin vattenhink och gick hem igen. Plötsligt råka hon spilla lite vatten på marken.Hon strunta i det och gick vidare hem. Nästa dag gick hon tillbaka för att hämta mera vatten vid vattenpumpen. Plötsligt fick hon syn på en ny ovanlig växt där hon dagen innan hade spillt lite vatten. På den växte allt man kan kan tänkas önska sig T ex mat, frukter, godis, pengar, kläder mm. Hon undrade om det var så att vattnet hade gjort så att växten fanns? Så hon hällde mera vatten på ett annat ställe och dagen efter så återvände hon för att kolla om det fanns flera växter. Flickan såg att det fanns flera likadana växter och då tog hon kontakt med en naturexpert för att kontrollera om det var magiskt vatten hon hittat.

Naturexperten sa att de var magiskt vatten i vattenpumpen.Nu levde alla i Africkano bra.

Kommentar från Kurre:

Vilken fin berättelse. Tänk om det fanns magiskt vatten på riktigt. Tyvärr är det allt för många människor som har svårt att få tag på något vanligt vatten.

/Kurre


Uppladdat material:

Vår fröken gav oss två bilder att välja mellan. Vi valde den som kunde ge oss den bästa historien. Kommentarer


Skriv en kommentar till klassens arbete!

Ditt namn:

Din e-postadress:: *

Din kommentar: