Uppladdning pågår...
Anmäl din skolklass Bli en Kurre-kurir
Tävlar i område Göteborgs-Posten

3A

Från Kyrkenorumskolan
Antal elever: 22

« Tillbaka till klassens sida på Presstationen


Temauppdrag

Tillsammans

Människor hjälps åt för att alla ska ha det bra. Även om vi tycker, tänker och gillar olika saker så behöver vi varandra. Politiker från olika partier bestämmer tillsammans hur vi ska ha det i vårt land. Kurre vill att du letar i tidningen efter några exempel på hur vi har det tillsammans.

Temaperioden avslutas 5 oktober.
» Förslag på hur ni kan jobba

Klassens bidrag

3A har valt att klippa ut bilder ur tidningar som visar på hur vi har det tillsammans i vårt samhälle. Vi har valt att fokusera på det som vi tycker är bra. 

3A tycker det är viktigt med en bra natur och att vi har allemansrätt. Vi tycker att det är viktigt att det finns poliser, sjukvård och skola i vårt samhälle. Det är viktigt att vi får påverka vad som händer i samhället och därför är det bra att vi har val tycker 3A. Vi tycker också att det är viktigt med bra gemenskap i samhället och att man umgås med varandra tex genom att titta på eller spela någon sport. Det är bra att vi har bilar och tåg så våra föräldrar kan åka till sina jobb och så att vi kan komma till skolan. Det är bra att det finns hus så vi har någonstans att bo och att det finns mat och vatten så att vi kan överleva. 

Kommentar från Kurre:

Heja klass 3A! Om det fanns ett politiskt parti som hade era synpunkter på sitt program skulle jag rösta på det direkt.

Tack för alla fina bilder på era planscher. Jag sätter upp dem på min vägg direkt.


/Kurre


Uppladdat material:

Kommentarer


Skriv en kommentar till klassens arbete!

Ditt namn:

Din e-postadress:: *

Din kommentar: