Uppladdning pågår...

5a

Från Kungshamns skola
Tävlingsnamn: kaninerna från Kungshamn
Antal elever: 19
Hemsida: www.sotenas.se

« Tillbaka till klassens sida på Presstationen


Temauppdrag

OTROLIGT

I oktober vill Kurre att ni ska leta exempel på häpnadsväckande och överraskande nyheter. Spana efter nyheter som är så fantastiska att de överträffar verkligheten på gott och ont. Vad gör dessa nyheter så otroliga? Några lektionsförslag hittar du här Förslag på hur arbetet med månadsuppdragen kan organiseras hittar du här
» Extern inspiration till det här uppdraget

Klassens bidrag

otroligt!!
Våran klass har läst om skolmaten. Vi tycker att det är otroligt att man kan få så mycket mat på så lite pengar i Uddevalla kommun.

Det är helt otroligt att ett litet lodjur kan ha kommit in i en ladugård.

Vi tycker att det är otroligt att i både Frankrike och Belgien har det under hösten protesterat mot Eus jordbrukspolitik.I stället för att skicka mjölken till mejeriet har de hällt ut den på fältet

Två män gripna för att tjuvat godis. Detta var i Helsingfors. Det är otroligt att man gör sådana saker.Dom är ju fullvuxna!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Vi har läst om reklamen från Ica Skeppet. På fredag den 9 oktober är det bondens dag. Och det ska stå en levade ko utanför butiken. Det är otroligt!!!!

Vi har läst om jaktbrottet om att fånga in lodjursungar utan att fråga polisen. Och nu ska ungarna avlivas. Det tycker vi är otroligt.

Klimatprotest: Flera hundra fransmän klädde av sig helt nakna mitt bland vinstockarna vindistriktet Beaujolais för att uppmärksamma den globala uppvärmningen och dess påverkan på vinproduktionen. Vi tycker att detta inslag passar bra på otroligt för att det är väl ändå ganska "otroligt" att folk klär av sig nakna mitt i staden.

"Älg orsakade dubbelolycka"
Ingen person skadades i den bil som krockade med älgen. Men i köbildningen som uppkom efteråt kolliderade två bilar och tre personer fick föras till sjukhus. Den märkliga olyckan inträffade starx efter 16:30 på söndags-eftermiddag. Vi tycker att detta är en otrolig nyhet för att bilen och älgen som krockade skadades inte utan de två bilar som kom efter och inte hann bromsa och körde in i den bilen som först krockade med älgen. "otroligt"



Möjligheterna att ta emot ensamkommande flyktingbarn har diskuterats en längre tid i Tanums kommun. Nu erbjuder företaget Ungdomsstöd Väst AB en tänkbar lösning för Tanum och övriga nordbohuslänska kommuner.Det är otroligt,bra att en lösning kanske finns.


vi har läst om en bäbis som vägde 370-gram och överlevde.
Och så har vi läst om en mamma ¢ch hennes bäbis som rullade ut på en tågräls och hon klarade sig utan skador OTROLIGT.

"Mikalel andersson" har inga ben inga armar och helt otrolig gör massa gräjer med panndyklubba och boll helt OTROLIGT.

Kommentarer


Skriv en kommentar till klassens arbete!

Ditt namn:

Din e-postadress:: *

Din kommentar: