Uppladdning pågår...
Anmäl din skolklass Bli en Kurre-kurir
Tävlar i område Katrineholms-Kuriren

2B

Från Skogsborgsskolan
Tävlingsnamn: Klass 2b
Antal elever: 30
Hemsida: www.skogsborgsskolan.se

« Tillbaka till klassens sida på Presstationen


Finaluppdrag 9

En tidningsläsare

Intervjua och fotografera en tidningsläsare.

Klassens bidrag

Kommentar från Kurre:

Oj, det var värst vad ni kan! Roligt att jag har så många bra reportrar i 2B. Visst är det bra att alla som ni har intervjuat läser tidningen? Det vet ju ni som gillar att hänga med i vad som händer nära och långt bort. /Kurre

Uppladdat material:

Hej Kurre!

Detta var en jätte roligt uppdrag och vi är många i vår klass så vi gick iväg med några klasskompisar i smågrupper och intervjuade några som läste tidningen. Kurre, vi har också intervjuat nån hemma i vår familj eller nån vuxen som vi känner så nu är vi i 2b riktiga reportrar. Vi kan intervjua:-)

Här är vår fröken Jenny Ahlforn-Westdahl. Hon är 37 år. Hon läser Lärarnas tidning 3 gånger i veckan. Hon läser om skolan. Hon tycker tidningen är intressant och jättebra. Hon läser också Katrineholms Kuriren varje dag och tycker den är mycket bra för man lär sig mycket om vad som händer i världen.

Här är Kjell Åkerström. Han är 63 år och han läser Katrineholms Kuriren och DN 7 dagar i veckan. Han läser de lokala nyheterna, insändarna, annonserna och ledarsidan. Kjell läser tidningen varje dag till morgonkaffet.

Här är Helena Lindkvist. Hon är 49 år. Hon läser Sköna hem, Katrineholms Kuriren, Lärarnas tidning och DN varje dag i veckan. Hon brukar läsa de lokala nyheterna. Ibland läser hon på Ipaden.

Här är Sophia Ahmed som är 40 år. Hon läser Shaciya och Caasimada som är tidningar på somaliska. Hon läser 4 gånger i veckan på internet. Hon läser på somaliska.

Här är Erik Sjöberg som är 26 år. Han läser Katrineholms Kuriren varje dag. Han läser nyheter och han brukar läsa på internet.

Här är Nils Vallberg och han är 28 år. Han läser Sveriges naturtidning 1 gång i månaden. Han brukar dricka en kopp kaffe när han läser tidningen.

Här är Anette Johansson och hon är 65 år. Hon läser Katrineholms Kuriren och DN varje dag och på nätet. Hon läser om sånt som händer i Katrineholm och i Sverige. Hon tycker inte om sport. Anette läser alltid rubrikerna och intressanta saker.

Här är Veronica som är 35 år. Hon läser Katrineholms Kuriren varje dag. Hon läser mest om lokalt och på nätet.Kommentarer


Skriv en kommentar till klassens arbete!

Ditt namn:

Din e-postadress:: *

Din kommentar: