Uppladdning pågår...
Anmäl din skolklass Bli en Kurre-kurir
Tävlar i område Katrineholms-Kuriren

2B

Från Skogsborgsskolan
Tävlingsnamn: Klass 2b
Antal elever: 30
Hemsida: www.skogsborgsskolan.se

« Tillbaka till klassens sida på Presstationen


Finaluppdrag 4

Leta efter dagens mest positiva nyhet

Kurre vill veta vilken nyhet ni i klassen tycker är den mest positiva i dagens tidning.

Klassens bidrag

Hej Kurre!

Vi är klass 2b och vi har läst i Katrineholms Kuriren och hittat flera positiva nyheter. Vi har röstat och då vann en nyhet.

Rubriken var "Här får Sörmlandspolisen bäst betyg i hela landet".

Det handlar om att i Sörmland där vi bor så finns flest poliser med invandrarbakgrund om man jämför med hela Sverige.  Det betyder att de poliserna kommer från ett annat land eller att deras föräldrar kommer från ett annat land. I Sverige finns det invandrare och då är det bra att det finns  poliser som också kommer från deras länder och kan deras språk och förstår hur de lever. Det är bra med poliser med invandrarbakgrund för om det blir bråk eller om någon behöver hjälp för då kan poliserna eller de som behöver hjälp lättare förstå varandra. Man vill att de ska bli ännu fler poliser med invandrarbakgrund i Sverige för i Sverige bor det olika människor från olika länder och då är det bra att poliserna också kommer från olika länder, inte bara svenskar.

Kurre, sen vill vi berätta att i vår klass så vill 11 barn bli poliser och i vår klass har vi barn som kommer från Sverige och från andra länder. Så om vi blir poliser så kan vi språken somaliska, svenska, engelska, serbokroatiska och arabiska. Det är bra att hjälpa varandra.

Hejdå från klass 2b

Kommentarer


Skriv en kommentar till klassens arbete!

Ditt namn:

Din e-postadress:: *

Din kommentar: