Uppladdning pågår...
Anmäl din skolklass Bli en Kurre-kurir
Tävlar i område Hallands Nyheter

Nätet

Från Fageredsskolan
Antal elever: 15

« Tillbaka till klassens sida på Presstationen


Finaluppdrag 2

Miniparlament (Finalen 2014)

Ska man ge pengar till tiggare?

Klassens bidrag

 

Jag tycker att man inte skall ge pengar till tiggare. Visst det är väl synd om de tiggare som inte har pengar till att köpa mat till familjen eller varma kläder, men det är inte vårt problem. Vissa tiggare vet man ju inte om de är en riktig tiggare eller inte, jag har själv varit med om när jag gett en krona till en tiggare i Falkenberg och sedan när man går förbi igen så sitter den där med mobilen och smsar. Jag tycker istället att man skall organisera någon slags fond som man ger pengar till så de kan få ett riktigt hus, kläder, mat och värme. För om man ger en tio krona eller en femma så räcker ju det inte till någonting! Man får ju istället ge pengarna till en fond som skickar en viss summa varje månad till exempel: 400 kr. Så att man vet att pengarna som man ger räcker till och spenderas på rätt saker!

 

AV: Vilma Larsson klass 4 Nätet fageredsskolan.

Jag tycker nog att man inte ska ge pengar till tiggare. Jag tycker man ska ge pengar till någon fond så man kan vara säker på att pengarna kommer till tiggare och inte till någon annan.

AV: Ida Bengtsson klass 5 Nätet Fageredsskolan

Man får göra det på egen risk för den mannen/kvinnan kanske inte är fattiga. Jag tycker att man ska ge saker till t.ex Barn cancer fonden eller röda korset för då vet man att de går till en bra sak. 

Av: David Rikardson 5:an Nätet Fageredsskolan. 

 

Jag tycker att man inte ska ge pengar till tiggare. Man kan ge det till en fond istället..

Av: Josephine Hedén.

 

Jag tycker att man kan ge lite pengar till tiggare men man kan ju inte ge för mycket pengar för då blir man ju slut på pengar...

Av:Melwin Åkesson 4:an Nätet Fageredsskolan

 

Man ska inte ge pengar till tiggare för det finns för många tiggare, och då kommer dom att fatta att dom inte får några pengar och att sluta tigga. Annars kommer dom att hålla på att tigga för dom får pengar.

 

AV:Erik Andersson 4:an Nätet Fageredsskolan

 

Jag tycker inte att man ska ge pengar till tiggare. Om alla skulle ge pengar till tiggare skulle folk fatta att man blir rik på det och istället för att jobba sätter sig folk och tigger. Till slut kommer inte samhället fungera då. Dom som tigger har inte förtjänat pengarna heller. Dom sitter ju bara på gatan och inte gör något. Man får ju försöka jobba med något. Det finns redan många tiggare, ger man dom pengar kommer dom att bli ännu fler. 

Av: Oskar Carlsson 

Jag tycker inte man ska ge tiggare pengar för då fattar dom att det funkar och då fortsätter dom och tillslut så är jätte många som blir tiggare. Man får ju mer pengar om man jobbar än att tigga.

AV: Alice Erlandsson.

 

Jag tycker att man inte ska ge tiggare pengar för då förstår dom att man tjänar mycket pengar på att tigga och så fortsätter dom att tigga och det är inte bra.

AV:Annie Nilsson 

 

Jag tycker inte att man ska ge pengar till tiggare på stan för att då kanske dom vill ha pengar av den personen varje gång den går förbi, Det tycker inte jag är så bra.

AV: JULIA CASPERSSON 4:AN FAGEREDSSKOLAN.

Jag tycker inte att man ska ge pengar till tiggare.

av jesper.

 

Jag tycker att man ska tänka sig för innan man ger pengar till tiggare. Det finns personer som inte är riktiga tiggare. De personerna som inte är riktiga tiggare vill bara ha mera pengar. 

Av: Alva Wallin 4:an Fageredsskolan

 

Jag tycker att man inte ska ge pengar till tiggare för det är jättemånga tiggare som har det svårt och  tillexempel  om en  tiggare sitter och ber om pengar och man ger pengar och då blir den glad men om det sitter en annan tiggare sitter och ser det och ber om pengar så kanske man inte ger och det kanske den blir ledsen.

Av: Måns M H i 5:an

 

Jag tycker inte att man ska ge pengar till tiggare. Det är bättre att skänka pengar till Röda Korset eller andra insamlingsföretag för att då kommer pengarna till ett ställe där det verkligen behövs. Vissa som tigger får kanske pengar och tycker att det funkar. Då blir det flera personer som tigger för att de ska få lite mer pengar.  

Av: Elin Andersson 5:an Fageredsskolan!

 

 

 

Man vet inte vart pengarna går om man ger pengar till en tiggare. Vissa har det väldigt svårt. Men man kan inte se att dom har det svårt. Det är mest flyktingar som gör det. Dom kanske gör det för att samla in pengar till sig själv eller till sin familj. Man ska ge pengar till dem man vet vem det är. 

 

AV: TILDA MÅRTENSSON HENNINGSSON (:

 

Summan av kardemumman är att vi har diskuterat den här frågan en hel del under året, efter att ha tittat på Lilla aktuellt skola till exempel. Barnen tycker själva att de är ganska hårda och nästan taskiga i sina åsikter när de säger att man inte ska ge pengar till tiggare. Flera av dem har då sagt att de som tigger skulle få jobb och någonstans att bo istället. /Thérese och Nätet

Statistik

Starkt ja Tjejer: 0, Killar: 0 0 %
Svagt ja Tjejer: 2, Killar: 2 27 %
Svagt nej Tjejer: 3, Killar: 1 27 %
Starkt nej Tjejer: 4, Killar: 3 47 %

Kommentarer


Skriv en kommentar till klassens arbete!

Ditt namn:

Din e-postadress:: *

Din kommentar: