Uppladdning pågår...
Anmäl din skolklass Bli en Kurre-kurir
Tävlar i område Katrineholms-Kuriren

2B

Från Skogsborgsskolan
Tävlingsnamn: Klass 2b
Antal elever: 30
Hemsida: www.skogsborgsskolan.se

« Tillbaka till klassens sida på Presstationen


Temauppdrag

Håll koll!

Kurre vill att du håller koll på samhället. För att kunna leva ett gott och rättvist liv tillsammans med medmänniskor runt om i världen är det mycket du behöver veta och förstå. Hur får du reda på saker och ting? Hur vet du att det är sant?

Temaperioden avslutas 27 april.
» Förslag på hur ni kan jobba

Klassens bidrag

Hej Kurre!

I vår klass jobbar vi med rymden och då har vi hittat en artikel på nätet från vår tidning Katrineholms Kuriren. Den handlar om en privat kapsel som är på väg till ISS som är en rymdstation ute i rymden. Du kan söka på www. google.se och skiva bild ISS så ser du hur det ser ut. Hur vet vi då att detta är sant? Först så ser vi att bilden är tagen där, och sen vet vi att artikeln är skriven i en bra tidning som heter Katrineholms Kuriren där de som skriver bara skriver ärliga saker men vi har också lärt oss att man måste tänka när man läser så man inte blir lurad.

För att vi ska förstå den världen vi lever i och ta reda på saker så har vi jobbat med temat rymden. Vi har tittat på nätet, läst om rymden och tittat på bilder i flera veckor, nästan flera månader. Vi kan mycket nu. Det bästa av allt var när vi skrev om våra planeter på datorn. Det var inte så svårt för först tog vi reda på alla fakta vi kunde hitta om våra planeter och sen tog vi ut stödorden och till sist skrev vi. Det blev jättefina bilder. I torsdags hade vi en rymdställning för föräldrar,syskon och släktingar. Det blev jätte fint. Synd att inte du Kurre kunde komma. Vi undrar så hur du ser ut och vem du egentligen är?

Från klass 2b

Här under kan du se en av artiklarna som vi har läst.

 

Privat kapsel på väg till ISS

 

Det privata amerikanska rymdbolaget SpaceX sköt på fredagen upp sin raket Falcon 9 med den obemannade rymdkapseln Dragon. Kapseln ska enligt planerna docka med Internationella rymdstationen ISS på söndag.

Ombord finns 2,2 ton last, bland annat mat, nya rymddräkter, reservdelar och utrustning för 150 olika vetenskapliga experiment.

SpaceX är ett av flera privata bolag som har kontrakt med amerikanska rymdstyrelsen Nasa om att genomföra transporter till ISS. Den första färden gjordes 2012. Fredagens uppskjutning inleder bolagets fjärde besök på ISS. Den var planerad till mitten av mars men har skjutits upp flera gånger på grund av tekniska problem.

Kommentar från Kurre:

Hej kära vänner i 2B!
Jag tycker också att det är intressant med rymden. Fast det är svårt att förstå hur stort allt är och hur länge planeter, solar och galaxer har funnits. För lkänge sedan skickade man upp djur som de första levande varelserna i rymden. Det var hundar och apor. Fast någon ekorre tror jag aldrig har åkt iväg mot rymden i en raket. Jag skulle inte villa åka dit ut, men jag är närmare rymden än vad ni är när jag skuttar kring bland trädens grenar.

/Kurre


Kommentarer


Skriv en kommentar till klassens arbete!

Ditt namn:

Din e-postadress:: *

Din kommentar: