Uppladdning pågår...
Anmäl din skolklass Bli en Kurre-kurir
Tävlar i område Hallands Nyheter

Nätet

Från Fageredsskolan
Antal elever: 15

« Tillbaka till klassens sida på Presstationen


Miniparlament

Fri kopiering

Borde det vara okej att fritt få kopiera något från Internet och sedan använda det i sitt eget arbete?


» Extern inspiration till det här uppdraget

Klassens bidrag

Jag tycker det är okej att ta ner bilder från internet men det måste vara begränsat. Om du jobbar i skolan behöver du kanske ta någon video och visa upp för att det ska gå lättare i yrket. Men det är bra att det inte är helt fritt tycker jag för man kan ju gå in på olämpliga saker som inte var planerat. Mitt tips är att göra egna saker men att det är okej att ta ner saker som passar ämnet du jobbar med bara man sköter sig som man ska. Man ska ju berätta för klassen t.ex. om man lånar en text och säger den. Man kan ju säga t ex: ´´Det var en smart tjej/kille som kom på......´´  tycker jag.

 

Det är ju okej att gå in och titta på en annans text på nätet och skriva av den. Det är säkert ingen som har ont av att man tittar på en annans text. Men han/hon som skrev texten från början tycker kanske ite om det. Om man är i skolan och ska skriva något tycker jag inte 

AV: IDA BENGTSSON 5:AN FAGEREDSSKOLAN

Jag tycker inte att man ska få spara och kopiera allt. Jag tycker att man ska få kopiera VISSA saker. Det ska vara begränsat. Vissa lägger ut sitt arbete från tex skolan och då kopierar vissa det så dom får den andras arbete. Men om man tar en bild/text på internet och lägger ut det på sin egna sociala media tycker jag att man ska skriva att man tagit bilden från internet.

AV: ELIN ANDERSSON 5:AN FAGEREDSSKOLAN! 

 Jag tycker att man inte skall få kopiera en text från en annan källa, men man kan läsa texten och kanske ta till lite delar som den människan skrivit om. Man skall inte skriva av en text ordagrannt utan kanske mena samma sak men uttrycka det med egna ord.

Jag tycker att man skall få kopiera bilder från internet till exempel på google bilder eller så. Men inte kopiera privata bilder som man till exempel har lagt ut på face book eller andra sociala medier. 

Till exempel om man har fått en uppgift från sin lärare att man skall skriva en fakta text om Europa. Så går man in på en hemsida på internet och om man då hittar en super bra text om Europa så skall man inte skriva av den. Man skall i sådana fall mena samma sak fast med andra ord i sin egna fakta text, annars så blir det som internet skrivit din fakta text åt dig.

AV:VILMA LARSSON KLASS 4 FAGEREDSKOLAN!

 

Jag tycker man får det. Men jag vill inte det för att man ska jobba med att söka fakta på internet och tidningar och ta reda på så mycket fakta som möjligt.

AV: JULIA CASPERSSON 4:AN

Jag tycker att man inte ska få det för om man får t ex MVG så har man inte gjort sig förtjänt av det. Man lär sig ingeting om man gör så. 

AV: David Rikardson 5:an Nätet

 Jag tycker att man kan väl få göra det. Jag tycker att man kanske inte ska jobba med någon annans källa från Internet. Kopiera helst inte andras källor från Internet.

Av: Alva Wallin Fageredsskolan 4:an

 

Jag tycker att det är inte okej att ta ett annat arbete från någon källa. För då skriver man ju inte sinna egna ord. Man får inte heler skriva det som man tycker. Det är nästn t ex att jag tar Patrik arbete och kopierar det. Det är ju inte förbjudet att göra det men det är ju inte det bästa sättet att skriva en fakta text. 

AV: Tilda Mårtensson Henningsson Fageredsskolan 5:an

Jag tycker att man kan få skriva av en annans text på internet. Det är ju ingen annan som har ont av det, men den som har skrivit det kanske inte vill att folk ska titta på det. Om man är i skolan t.ex är det inte så bra att göra så, man lär sig inget då. Man måste kunna säga vad man själv tycker är min åsikt. Men hemma gör det inget tycker jag.

 

Jag tycker att man inte ska det för att man ska ju komma på sina egna saker och om man skriver av så vet man inte vad man har skrivit ocg det måste man veta och om man skrev av något svårt ord och fröken frågar vad betyder det här  då måste man gu veta det men det gör man ju inte om man skriverav och det är derför det inte är bra.

AV: Annie Nilsson Fagredskolan 4:an Nätet

 Jag tycker att man får titta på internet och leta lite insperachon till det man ska göra. Men man får inte sno saker som någon anan har skrivit för det är som jag skulle sno en sak som inte jag kom på och tog den till min upp gift och det skulle inte vara snällt. Men jag gör det i bland men inte så ofta som någon anan. Det går fortare att ta från internet också och de är kanche därför de väljer att göra det eller jag vett inte om alla gör det men det flästta gör det tror jag. Jag som har skrivit detta heter Måns M Heningsson och jag går i 5:an   

 

Jag tycker att man ska få kolla på internet det man söker efter och man får inte sno något som någon annan har skrivit.. 

Av Josephine Hedén

 jag tycker att man inte borde få göra det för det är typ som ett fusk och som att man inte orkar att skriva själv men man kan ju söka på internet om man inte kommer på vad det är om man bara inte kopierar det och tänker lite först.

AV: Alice Erlandsson.

 

 

Det är så klart inte okej att kopiera andras saker. Men om man känner den som har gjort innehållet och frågar om man får så får man ju det.

 

AV: Erik Andersson

 Jag tycker att det är inte okej att kopiera andra saker på internet för om  man gör det hela livet sen kanske man får dåligt betyg.

AV Melvin Åkesson kl 4:an

Statistik

Starkt ja Tjejer: 0, Killar: 0 0 %
Svagt ja Tjejer: 4, Killar: 2 40 %
Svagt nej Tjejer: 4, Killar: 1 33 %
Starkt nej Tjejer: 1, Killar: 3 27 %

Kommentarer


Skriv en kommentar till klassens arbete!

Ditt namn:

Din e-postadress:: *

Din kommentar: