Uppladdning pågår...

5B

Från Jändelskolan 3-6
Tävlingsnamn: De bästa
Antal elever: 25
Hemsida: www.karlskrona.se/jandelskolan3-5

« Tillbaka till klassens sida på Presstationen


Temauppdrag

Håll koll!

Kurre vill att du håller koll på samhället. För att kunna leva ett gott och rättvist liv tillsammans med medmänniskor runt om i världen är det mycket du behöver veta och förstå. Hur får du reda på saker och ting? Hur vet du att det är sant?

Temaperioden avslutas 27 april.
» Förslag på hur ni kan jobba

Klassens bidrag

Jag har utsett denna nyhet till veckans toppnyhet för att den talar emot Nazism och Rasism. Och man borde inte behandla folk så, istället borde vi lära oss av de som kommer från andra länder. Därför borde man inte rösta på Sverige Demokraterna och rasisten Jimmy Åkesson. Om man t.ex kollar på Sveriges landslag i fotboll (A-Lag och U17, U19 och U21) Så har typ halva laget släkt från ett annat land. Och om vi jämför med Schweiz så skulle det tagit sig till VM med tre spelare om man tagit bort det man annan bakgrund. Eftersom du är en ekorre så gissar jag att du inte vet vad rasism är? Det är när någon eller några tycker vissa är mer värda en andra som en själv och oftast sitt folk, är det någonsin så i djurvärlden? Hejdå Kurre ha ett bra liv :)

Kommentar från Kurre:

Vilken fin källa du har i ditt huvud! Jag gillar verkligen de tankar du har och att du hittade en tidningsartikel att koppla dem till. 
Nej, rasism är nog inget som finns i vår värld. Visserligen äter visa arter andra arter, men det är något som vi alla vet om. Hade det inte varit på det viset, så hade det nog bara funnits insekter på vår jord. 

/Kurre


Uppladdat material:

Tidnings artikeln som är min 2:a källa. Min första är mitt huvud.



Kommentarer


Skriv en kommentar till klassens arbete!

Ditt namn:

Din e-postadress:: *

Din kommentar: