Uppladdning pågår...
Anmäl din skolklass Bli en Kurre-kurir
Tävlar i område Göteborgs-Posten

5 B:1

Från Toleredsskolan
Antal elever: 23

« Tillbaka till klassens sida på Presstationen


Temauppdrag

Ett gott liv

Kurre vill att alla ska må bra. Därför måste du veta vad som är bra för din och andras hälsa. Hämta idéer ur tidningarna och dela med dig av dina goda råd om ett gott liv.

Temaperioden avslutas 2 mars.
» Förslag på hur ni kan jobba

Klassens bidrag

5. Bra och dåligt för hälsan

Under några veckor fick eleverna i uppdrag att tillsammans samla ihop så många artiklar som möjligt. De skulle så klart handla om hur hälsan påverkas på ett negativt eller positivt sätt. Förutom att leta artiklar pratade vi om dess innehåll. Artiklarna blev fler och fler på den vägg där vi hade fäst en "tumme-upp" och en "tumme-ner" som målats av eleverna.


Sista dagen innan inlämning diskuterade vi vilka artiklar som varit mest intressant och upptäckte även att det var många fler artiklar som handlat om saker som är dåligt för hälsan. Eleverna kom fram till att det förmodligen handlar om att tidningarna vill tjäna mer pengar och folk hellre vill läsa om hemska eller läskiga saker.

Ett delområde kvar!

Kommentar från Kurre:

Ha, ha, ha! Tumväggen - vilken bra idé!
Det ser verkligen fint ut på den väggen. Jag tror att många blev nyfiken på artiklarna. Själv blev jag jättenyfiken på "Bajset bra för rådjurets rykte".

Bra jobbat!

/Kurre


Uppladdat material:

Tum-väggen









Kommentarer


Skriv en kommentar till klassens arbete!

Ditt namn:

Din e-postadress:: *

Din kommentar: