Uppladdning pågår...
Anmäl din skolklass Bli en Kurre-kurir
Tävlar i område Göteborgs-Posten

4 rosa

Från Glasbergsskolan
Antal elever: 51

« Tillbaka till klassens sida på Presstationen


Temauppdrag

Ett gott liv

Kurre vill att alla ska må bra. Därför måste du veta vad som är bra för din och andras hälsa. Hämta idéer ur tidningarna och dela med dig av dina goda råd om ett gott liv.

Temaperioden avslutas 2 mars.
» Förslag på hur ni kan jobba

Klassens bidrag

Vi skulle välja en os-deltagare som vi skulle följa under tävlingar i Sotji, alltså en OS-idol. 

Vi skulle ta reda på fakta om vår idol samt hur hen tränar. Vi skulle hitta bilder på vår OS-idol och ta reda på hur det gick för hen under OS i Sotji. Vi fick i uppdrag att ta reda på hur hen laddar upp inför OS Och om hen har varit med i några andra stora tävlingar tidigare och vad familjemedlemmarna hette./Lina, Ella o Julia

Kommentar från Kurre:

Tack för ett mycket bra arbete om Viktoria Helgesson. Jag tyckte så synd om henne när hon ramlade under sin uppvisning. Tänka att ha tränat så hårt inför OS och så blev det ett litet misstag som förstörde allt.

När jag ser era bilder förstår jag att ni har lagt ner mycket arbete på det här uppdraget.

/Kurre


Uppladdat material:

★ Viktoria Helgesson - OS 2014 ★

OM
Viktoria Helgesson, född 13 september 1988 i Tibro, är en svensk konståkare.

FAMILJ
Viktorias familj består av mamma och tränare Christina, pappa Lennart, bror Lukas & lillasyster Joshi.

TÄVLINGAR
Hon har vunnit SM i konståkning 2006, 2007, 2008, 2009, 2010, 2011 och 2013 samt junior-SM 2003. Hennes yngre syster, Joshi Helgesson, blev svensk juniormästare 2007 och 2008 och svensk mästare 2012.
Viktoria kom på 18:e plats vid EM 2008 och blev 17:e år 2009. Vid världsmästerskapen 2008 kom hon på 18:e plats. Hon har vunnit nordiska mästerskapen 2007–2010 och 2012. Helgesson placerade sig på en sjätteplats vid EM 2011 i Bern (fyra efter korta programmet) och blev därmed den bästa svenskan sedan 1937, då Vivi-Anne Hultén tog ett VM-brons. År 2011 tog hon som första svenska en pallplats i konståkningens grand prix-tävlingar genom en tredjeplats i den amerikanska tävlingen Skate America.[1] Samma år deltog hon också i grand prix-tävlingen Trophée Eric Bompard, där hon slutade femma. 2011 och 2012 slutade Viktoria femma även på EM.

ÅKET
Hon hade tränat mer än ett halvt liv för den här stunden. För OS-debuten. För de två minuter och 50 sekunder hon hade på sig att övertyga de nio konståkningsdomarna. Men det korta programmet hann knappt börja förrän det som varit en livslång dröm blev en mardröm.

Hon kom snett in i sin första hoppserie, två trippel toeloop efter varandra.

– Det bara försvann för mig. Först förstod jag inte vad som hände när jag ramlade, så det tog någon sekund att hämta sig.

– Men redan då visste jag att det var kört.

Sa hon.

Hon reste sig i alla fall och åkte klart, men varvade vackra piruetter med en misslyckad dubbel axel.

De hon tänkte när Dmitrij Sjostakovitj vals nummer två tonade ut var "får jag åka om?". Blicken var fäst mot taket i Isberget. Ögonen var lika mörka av besvikelse som de svarta handskarna.

Domarnas dom blev hård: 47,84.

Viktoria slutade sin OS debut på en 27:e plats.

 









Kommentarer


Skriv en kommentar till klassens arbete!

Ditt namn:

Din e-postadress:: *

Din kommentar: