Uppladdning pågår...
Anmäl din skolklass Bli en Kurre-kurir
Tävlar i område Katrineholms-Kuriren

2B

Från Skogsborgsskolan
Tävlingsnamn: Klass 2b
Antal elever: 30
Hemsida: www.skogsborgsskolan.se

« Tillbaka till klassens sida på Presstationen


Temauppdrag

Ett gott liv

Kurre vill att alla ska må bra. Därför måste du veta vad som är bra för din och andras hälsa. Hämta idéer ur tidningarna och dela med dig av dina goda råd om ett gott liv.

Temaperioden avslutas 2 mars.
» Förslag på hur ni kan jobba

Klassens bidrag

Vi har jobbat mycket med livsstil och hälsa. Vår skola Skogsborgsskolan är en hälsoskola. Vår profil är just livsstil och hälsa. I klassen har vi skrivit LIVSSTIL och HÄLSA med stora fina dekorerade bokstäver och satt upp dem på väggen i hallen så alla kan se dem. Vi har pratat om vad livsstil och hälsa är.

Eftersom det varit OS i Sotji nu så har varje barn klippt ut sin favoritsport i tidningen. Vi har pratat mycket om vilka sporter som är med i OS och självklart har vi målat OS-ringarna i rätt färger.

I fredags hade vi en skridskodag på skolan, då vi alla åkte skridskor hela dagen och tänk att alla vi i klassen kan åka nu. Om fyra dagar ska vi ha en OS-dag på skolan med olika OS-stationer.

Vi har även jobbat med nyttig och onyttig mat. Frukost är det viktigaste målet och det är viktigt att äta nyttigt och bra. Man ska inte äta för mycket socker. Vi har bland annat lärt oss att en Cola-flaska innehåller många många sockerbitar. Vi har också byggt snöskulpturer av sockerbitar. Det blev igloos, kojor, lyktor och smileys mm. Alla gjorde verkligen sitt bästa:-)

Skolsyster har även besökt klassen och pratat om kroppens organ och vad som händer när man blir sjuk och vad man ska tänka på för att inte bli sjuk. Det är jätte viktigt att tvätta händerna!!!! Vi har sett många filmer om kroppen. Vår klass gillar att titta på filmer om kroppen. Det är spännande att se hur det ser ut inuti kroppen.

Kommentar från Kurre:

Härligt att ni är en sportklass. Hoppas att ni hade kul på OS-dagen. Jag gillade hjärtat där ni har skrivit in så många bra saker. Bra att ni också tänkte på hur viktigt det är att ha kompisar. Vilken bra idé att använda sockerbitarna att bygga med istället för att äta dem.

/Kurre


Uppladdat material:Här jobbar vi med livsstil och hälsa. Det är viktigt att sova, äta bra, leka, ha en familj, duscha, röra sig och äta grönsaker. Det viktigaste är att vara snäll-att ha ett gott hjärta!!!Här klipper vi ut och ritar våra favoritsporter från vår tidning Katrineholms Kuriren. Det är kul. I vår klass gillar vi bandy, skidor, ridning, basket, fotboll och mycket mer. Vi är nog en sportklass!!!Kommentarer


Skriv en kommentar till klassens arbete!

Ditt namn:

Din e-postadress:: *

Din kommentar: