Uppladdning pågår...
Anmäl din skolklass Bli en Kurre-kurir
Tävlar i område Hallandsposten

Sol 3

Från Frösakullsskolan
Antal elever: 16

« Tillbaka till klassens sida på Presstationen


Temauppdrag

Ett gott liv

Kurre vill att alla ska må bra. Därför måste du veta vad som är bra för din och andras hälsa. Hämta idéer ur tidningarna och dela med dig av dina goda råd om ett gott liv.

Temaperioden avslutas 2 mars.
» Förslag på hur ni kan jobba

Klassens bidrag

Hejsan Kurre!

Vilket OS vi har fått uppleva med 15 medaljer till Sverige:) Alla i Sol 3 på Frösakullsskolan fick välja en OS-idol och ta reda på fakta om hon eller han. Sedan letade vi bilder i Hallandsposten och ibland fick vi leta på nätet då det inte fanns bilder på den idolen. Sedan gjorde vi en plansch till varje idol. Därefter diskuterade vi vad en idrottare måste ha för att det ska gå bra. En idrottare måste ha en bra familj som stöttar och hjälper. Hon/han måste få tid att träna, ladda upp och få hjälp med rätt mat.Svenska skidlandslaget hade jättebra hjälp av tränare och vallarna. Skidorna var perfekta.

Tyvärr inträffade något tråkigt också. Bäckström i Tre Kronor fastnade i en dopningstest. Vi tycker att detta är jättetråkigt och att det är synd att inte hans tränare och läkare sa till honom att inte äta just den medicinen. Det är inte ok att fuska tycker vi:( Vi diskuterade också att man inte ska döma någon utan ta reda på fakta. Om en idrottsman åker fast för dopning så ska inte hela laget eller landet dömas. Sen kan man alltid göra något fel och det gör ju alla. Det är ju tråkigt om Bäckström inte visste om att han gjorde fel.

Kramar från Sol 3

 

 

 

 

Kommentar från Kurre:

Visst var OS bra! Vilken tur att vi hade sportlov och kunde titta på de fina tävlingarna. Kul att ni valde att jobba med planscher på era idoler. Visst var Sven Thorgren duktig!
Jag tycker lite synd om Bäckström och tror inte att han fuskade medvetet.

/Kurre


Uppladdat material:

Klass Sol 3 har laddat upp ett WORD-dokument.
Klicka här för att ladda ner filen




Kommentarer


Skriv en kommentar till klassens arbete!

Ditt namn:

Din e-postadress:: *

Din kommentar: