6
Från Åmbergs skola
Antal elever: 24
« Tillbaka till klassens sida på Presstationen
Individuellt uppdrag
Gott och blandat - Kurres receptbok
Fredagsmys, lördagsgodis, kalasmat och smarriga efterrätter. Varför måste allt som är gott vara onyttigt? Eller är det inte alltid så?
Kurre vill ha dina recept med bra alternativ på sådant man kan äta och dricka på kalas och fester eller när man bara vill ha det lite mysigt.
Klassens bidrag
Mitt recept på kladdkaka är en riktig klassiker. Många har åsikter om hur en kladdkaka ska vara. Jag tycker att den ska vara seg och kladdig. Tänk på att olika ugnar gräddar olika effektivt så därför ska man alltid testa hur kladdig kladdkakan är med en sticka för att få sitt önskade resultat. Jag pudrar alltid min kladdkaka med florsocker innan servering 50 g smör
- ½ dl matolja
- 2 ekologiska ägg
- 2 dl strösocker
- 1 dl farinsocker
- 2 ½ dl vetemjöl
- 4 msk kakao av god kvalitet
- 2 tsk bakpulver
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 nypa salt
- Smör och ströbröd till formen
- 50 g mörk choklad
- Sätt ugnen på 150 grader.
- Smält smöret i en kastrull och tillsätt matolja.
- Vispa ägg, strösocker och farinsocker ljust och pösigt och rör ner smöret.
- Blanda de torra ingredienserna och vänd ner dem i smeten.
- Fyll smeten i en smord och bröad kakform med löstagbara kanter, 24 cm i diameter, och stick i grovt brutna chokladbitar.
- Grädda kladdkakan i mitten av ugnen i cirka 30 minuter. Prova med en sticka, den ska vara lite kladdig.
Servera den sega och kladdiga kladdkakan med nyvispad grädde.
Uppladdat material:
Kommentarer


Om oss
Arrangerades i samarbete med: Arvika Nyheter, Bohusläningen, Filipstads Tidning, Fryksdals-Bygden, Göteborgs-Posten, Hallands Nyheter, Hallandsposten, Helsingborgs Dagblad, Hjo Tidning, Karlskoga Tidning, Karlstads-Tidningen, Katrineholms-Kuriren, Mariestads-Tidningen, Norra Halland, Nya Lidköpings-Tidningen, Nya Kristinehamns-Posten, Nya Wermlands-Tidningen, Skaraborgs Allehanda, Skaraborgsbygden, Sydsvenskan, Säffle Tidning, Värmlands Folkblad och TTELA.