Munin
Från Österåkersbygdens friskola
Antal elever: 18
« Tillbaka till klassens sida på Presstationen
Individuellt uppdrag
Gott och blandat - Kurres receptbok
Fredagsmys, lördagsgodis, kalasmat och smarriga efterrätter. Varför måste allt som är gott vara onyttigt? Eller är det inte alltid så?
Kurre vill ha dina recept med bra alternativ på sådant man kan äta och dricka på kalas och fester eller när man bara vill ha det lite mysigt.
Klassens bidrag
Hej Kurre! Vi har gjort en nyttig trerätters meny! Hoppas du gillar den!
Förrätt
Rotfrukt chips med hemmagjord dipp
Ingredienser
Créme fraiche
pyttesmå hackade morötter och gräslök.
Varmrätt
Stek kassler med sallad och pasta.
Efterrätt
Nyttiga Chokladbollar
Ingredienser
1,5 dl osaltade cashewnötter
1,5 dl mandelmjöl eller mandelspån
1 dl ekologiska aprikoser
0,5 dl gojibär
3 msk kakao av hög kvalité
2 msk ekologiskt kokosfett
3 msk espressokaffe
2 dl kokosflingor till att rulla bollarna
Kör alla ingredienser utom espressokaffe i en mixer. Tillsätt kaffet och mixa tills det är en mjuk deg som går att rulla till bollar. Rulla bollarna i kokosflingor. Förvara i kylskåp.
Choklad Bollar Från. Leila.se
Av: Melwin och Ringo åk: 3 och 5
Kommentarer


Om oss
Arrangerades i samarbete med: Arvika Nyheter, Bohusläningen, Filipstads Tidning, Fryksdals-Bygden, Göteborgs-Posten, Hallands Nyheter, Hallandsposten, Helsingborgs Dagblad, Hjo Tidning, Karlskoga Tidning, Karlstads-Tidningen, Katrineholms-Kuriren, Mariestads-Tidningen, Norra Halland, Nya Lidköpings-Tidningen, Nya Kristinehamns-Posten, Nya Wermlands-Tidningen, Skaraborgs Allehanda, Skaraborgsbygden, Sydsvenskan, Säffle Tidning, Värmlands Folkblad och TTELA.