Uppladdning pågår...
Anmäl din skolklass Bli en Kurre-kurir
Tävlar i område Katrineholms-Kuriren

2

Från Marmorbyns skola
Tävlingsnamn: Supertvåan
Antal elever: 16

« Tillbaka till klassens sida på Presstationen


Temauppdrag

Ett gott liv

Kurre vill att alla ska må bra. Därför måste du veta vad som är bra för din och andras hälsa. Hämta idéer ur tidningarna och dela med dig av dina goda råd om ett gott liv.

Temaperioden avslutas 2 mars.
» Förslag på hur ni kan jobba

Klassens bidrag

Vi har valt att jobba i olika grupper med bästa idrotten,  allemansrätten och min egen läkarbok.

Gruppen som jobbar med bästa idrotten är Fredrik, André, Linus, Milton, Arvid och Hampus. Vi har tittat på "hopp hopp tv" där såg vi att man måste sova för att växa och bli längre och stark. Man ska sluta tänka på dom dåliga tankarna på vad som kan hända om man skadar sig eller misslyckas. Vi har börjat skriva om idrotter. Vi ska göra ett collage.

Gruppen som jobbar med allemansrätten är Alicia, Julia och Axel. Vi har läst om naturen, tex att man inte får skräpa ner i naturen, man får inte tälta var som helst. Man får inte jaga var som helst, eller när som helst. Man får inte hugga träd var som helst. Vi ska fortsätta att läsa på sidor på internet, Skogsstyrelsen och Naturvårdsverket. Vi ska göra en saga om allemansrätten på datorn.

Gruppen som  jobbar med min egen läkarbok är André LÖ, Leo,  Linn, Malin, Vendela, Alva och Enya. Vi läser om olika sjukdomar, vi kollar på filmer "topp till tå" på ur.se, vi skriver fakta i läkarboken om virus och sånt. Vi gör en sagobok i appen bookabi.

Vi skickar in mer när vi är klara.

Kommentar från Kurre:

Roligt att ni går in för det uppdraget. Collaget blev ju jättefint och nu väntar jag med spänning på att få vad grupperna kommer att presentera. Den där appen bookabi verkar jättebra, jag har laddat ner den och ska testa hur den funkar.

Så mång bra saker ni visar i collaget "Mitt goda liv". Jag tycker att man kan få äta tårta när man går på kalas, för det händer ju inte varje dag.

/Kurre


Uppladdat material:

Vi har gjort en collage. Vi har klippt ut bilder ur tidningarna. Bilderna visar saker som vi tycker är bra för oss. Som gör att vi mår bra.

Vi mår bra av djur, man får sällskap, dom är snälla för att dom är mysiga. Vi behöver mat för att överleva, för att få energi. En polis, för dom håller ordning och reda. Man behövde vänner för att då känner man sig inte ensam.  Vi klippte ut sporter, man måste röra på sig för att må bra. Glasögon måste man ha för att se bra. Man måste ha pengar för att köpa mat.

Godis och tårta är inte bra för magen, men det är gott. Sjunga gör att vissa mår bra. En dator är bra, för annars kan man ha tråkigt. En säng behöver man för att kunna sova och sova måste man för att man ska må bra. Man måste leka.

 





Kommentarer


Skriv en kommentar till klassens arbete!

Ditt namn:

Din e-postadress:: *

Din kommentar: