Uppladdning pågår...
Anmäl din skolklass Bli en Kurre-kurir
Tävlar i område Mediekompass Skaraborg - NLT, SLA, MT, HT och Skb


Pegasus 6

Från Käpplundaskolan
Antal elever: 22

« Tillbaka till klassens sida på Presstationen


Sidouppdrag 2

Kurres geografibok

Sätt din hembygd på kartan i Kurres geografibok. Skriv om intressanta platser och människor eller annat som du tycker är roligt att berätta om.

Klassens bidrag

Skövde

 

Skövde är en tätort i Västergötland. Vi tycker att Skövde är en mycket hemtrevlig stad för man kan göra många roliga saker tillsammans och åka till roliga ställen.  Man kan t ex åka och bada på Arena Skövde, Gå på Hertig Johans torg eller shoppa på Elins esplanad. Skövde är Sveriges 32:a största tätort och länets fjärde största tätort.  Skövde har Nordens största bevarade skatt, Timboholms skatten. Kopian av skatten finns på Skövdes stads museet, men den riktiga finns i Stockholm.  Skövdes stadshelgon är Sankta Elin som kanske är ganska berömd. Enligt legenden blev hon mördad påväg till en kyrkoinvigning. Hon helgonförklarades 30 Juli 1164. Under medeltiden vallfärdade man till Elins grav och detta bidrog stort till stadens utveckling och tillväxt.  Livets brunn är en skulpturgrupp och fontän på Hertig Johans torg. Livets brunn är utfört av skulptören Ivar Johnsson och invigdes i september 1950. Boulognerskogen, även kallad Boulogner, är en park på stadsdelen Östermalm i Skövde. Parken sträcker sig från järnvägen i väster till gamla sjukhuset i öster. I Boulognerskogen finns promenadvägar, lekplats, fågelsjö och minigolfbana. Just nu planeras det att de ska byggas en badplats där med hopptorn!

Av: Anton och Emily!

 

 bilderna går inte att ladda upp

Kommentar från Kurre:

Tack för att ni bidrar till min geografibok. Nu kan alla i Presstationen läsa om Skövde. Läs om andra platser också! Se på startsidan eller från ekorrboet. Hälsningar Kurre


Kommentarer


Skriv en kommentar till klassens arbete!

Ditt namn:

Din e-postadress:: *

Din kommentar: