Uppladdning pågår...
Anmäl din skolklass Bli en Kurre-kurir
Tävlar i område Göteborgs-Posten

5C

Från Skutehagens skola
Antal elever: 26

« Tillbaka till klassens sida på Presstationen


Temauppdrag

På kartan

Jorden är en ömtålig boll i rymden. Alla människor runt om i världen delar ansvaret för att jordbollen ska vara frisk och en bra plats att leva på. Därför måste vi lära oss mer om olika livsmiljöer och hjälpa till att sätta dem på kartan.

Temaperioden avslutas 22 december.
» Förslag på hur ni kan jobba

Klassens bidrag

I klass 5C på Skutehagen valde vi att leta efter nyheter från olika världsdelar. Vi letade, läste och limmade upp dem på väggen. Efteråt diskuterade vi nyheternas innehåll, var de kom från och jämförde på olika plan. Här följer en del av elevernas tankar:

Hej Kurre!

Vi har letat efter nyheter i tidningar. Det händer mycket hemskt i världen. Vi har hittat 41 nyheter, dom allra flesta var hemska. Vi hittade flest nyheter från Asien och Europa. Vi saknar fler nyheter från Sydamerika. Vi hittade många nyheter om våldtäkter. Nära nyheter blir vi mest rädda för. Vi hoppas att det i framtiden blir bättre. Vi skulle vilja läsa mer positiva nyheter som händer i världen.

 

 

 

 

Kommentar från Kurre:

Jag håller med om att det är värst med hemska nyheter som händer nära. Fast jag hörde på radio häromdagen att antalet våldsbrott i Sverige INTE ökar. Tvärtom, det minskar. Det var väl en positiv nyhet!

/Kurre


Uppladdat material:



Kommentarer


Skriv en kommentar till klassens arbete!

Ditt namn:

Din e-postadress:: *

Din kommentar: