Uppladdning pågår...
Anmäl din skolklass Bli en Kurre-kurir
Tävlar i område Katrineholms-Kuriren

2B

Från Skogsborgsskolan
Tävlingsnamn: Klass 2b
Antal elever: 30
Hemsida: www.skogsborgsskolan.se

« Tillbaka till klassens sida på Presstationen


Temauppdrag

På kartan

Jorden är en ömtålig boll i rymden. Alla människor runt om i världen delar ansvaret för att jordbollen ska vara frisk och en bra plats att leva på. Därför måste vi lära oss mer om olika livsmiljöer och hjälpa till att sätta dem på kartan.

Temaperioden avslutas 22 december.
» Förslag på hur ni kan jobba

Klassens bidrag

Hej Kurre!

Vi har arbetat med hela världen. Vi har lärt oss världsdelarna och att vi bor i staden Katrineholm, landet Sverige och världsdelen Europa. För att komma ihåg väderstrecken så brukar vi sjunga en sång som handlar om Katrineholm och vår klass. Den går så här: Härifrån till hela världen, från norr till söder, öster till väst. "Härifrån till hela världen sjunger vi ut att Katrineholm är bäst och klass 2b är bäst!!!!" Samtidigt så pekar vi med armarna åt norr, söder, öster och väster. Nu är vi alla säkra på väderstrecken.

I vårt klassrum har vi en stor världskarta. Vi har letat artiklar i Katrineholms Kuriren och vi har satt upp artiklarna på vår världskarta. Vi har läst om tyfonen på Filippinerna. Då bestämde alla klasser på Skogsborgsskolan att samla in pengar till barnen på Filippinerna. Vi samlade in nästan 10 000 kr. Vi bakade även pepparkakor som vi sålde till förmån för barnen på Filippinerna och då samlade vi in 1438 kr. Det känns bra att hjälpa andra.

Vi har även läst och pratat om Nelson Mandela och vad demokrati är. Alla människor är lika mycket värda!!!!

Vi har även tittat på film om havslivet i Thailand eftersom en pojke i vår klass bott där ett tag och gått  i skolan där och ville visa film därifrån.

Nu innan julen så fick vi alla barn klippa ut och klistra upp det bästa i tidningen. Vi tyckte många saker var bra: vädret, serierna, nyheterna från Sverige och världen, annonserna, TV-progammen, katterna, sport och motion osv. Tidningen är bra för vi lär om oss världen! God Jul Kurre från 2b!!!!!

Kommentar från Kurre:

Jag blir på så gott humör när jag ser era bilder och läser om allt fint som ni har gjort. Det är verkligen härligt att få ha er som vänner och jag ska lära mig eran sång, fast jag vet ju inte vilken melodi ni sjunger på.

Tänk att ni samlade in så mycket pengar till de som drabbades av tyfonen! Det var verkligen imponerande.

/Kurre


Uppladdat material:

Vi bor i staden Katrineholm, landet Sverige och världsdelen Europa.Här är några artiklar om Filippinerna. Alla klasser på Skogsborgsskolan samlade in nästan 10 000 kr till barnen på Filippinerna. Det är bra att hjälpa andra.Här är våra väderstrecksbilder.Här klipper vi ut det bästa i tidningen:-)Det bästa i tidningen är vädret, serierna, nyheterna i Sverige och världen, TV-programmen, sporten, katterna, annonserna osv.Här är vår stora världskarta där vi satt upp några av våra artiklar.Kommentarer


Skriv en kommentar till klassens arbete!

Ditt namn:

Din e-postadress:: *

Din kommentar: