Uppladdning pågår...

4 Blå

Från Kyrkenorumskolan
Antal elever: 23

« Tillbaka till klassens sida på Presstationen


Temauppdrag

TILLSAMMANS

Under september månad ska ni i tidningen leta exempel på nyheter där människor gör något tillsammans.
Kurre funderar över varför människor gör saker tillsammans. Är det alltid bra att samarbeta? Kan det hända att vi gör dåliga saker tillsammans? Hjälp Kurre att hitta exempel i tidningen och berätta vad ni tycker! Berätta (text eller bild) också gärna vad "Tillsammans" innebär för er. Några lektionsförslag hittar du här Förslag på hur arbetet med månadsuppdragen kan organiseras hittar du här
» Extern inspiration till det här uppdraget

Klassens bidrag

Hej Kurre!

Så här har vi i vår klass 4 blå på Kyrkenorumskolan arbetat med uppdraget!

. Eleverna har i grupper diskuterat vad det betyder att vara tillsammans. Många kloka tankar kom fram. En del elever tyckte att det var när man var ihop med någon eller kompisar.
. Nästa tillfälle fick eleverna komma på olika egenskaper som är bra att ha när man är kompisar. Till exempel sa de; omtänksam, ärlig, rolig, snäll och att man skulle visa hänsyn till varandra.
. Tredje tillfället letade eleverna exempel i tidningen på nätet. Vi diskuterade att det inte alltid var positivt att göra saker tillsammans
. Denna vecka har eleverna haft i läxa att ta med en artikel om ämnet. Många hade positiva nyheter men en del hade även exempel som var negativa. Eleverna har kommit fram till att ibland är det dumt att vara flera när man te x gör inbrott för då kanske man dras med av sina kamrater och inte vågar säga nej! Trots det är vår slutsats att det alltid är roligare att vara tillsamman med någon än att behöva vara själv!

Tack för denna gång!

Mvh klass 4 blå

Kommentar från Kurre:

Tack själva! Det låter jätteintressant - en väl genomtänkt arbetsgång. Hoppas att det funkade bra och att alla tyckte att det var roligt.
/Kurre

Kommentarer


Skriv en kommentar till klassens arbete!

Ditt namn:

Din e-postadress:: *

Din kommentar: