Uppladdning pågår...
Anmäl din skolklass Bli en Kurre-kurir
Tävlar i område Hallandsposten

3 B

Från Åledsskolan
Antal elever: 18

« Tillbaka till klassens sida på Presstationen


Temauppdrag

På kartan

Jorden är en ömtålig boll i rymden. Alla människor runt om i världen delar ansvaret för att jordbollen ska vara frisk och en bra plats att leva på. Därför måste vi lära oss mer om olika livsmiljöer och hjälpa till att sätta dem på kartan.

Temaperioden avslutas 22 december.
» Förslag på hur ni kan jobba

Klassens bidrag

Hej Kurre,

Vår klass valde att arbeta med Världsdelar som toppar nyhetsflödet i Hallandsposten. Vi har samlat på nyheter under de första två veckorna i december och kom fram till att Europanyheter är vanligast. Vi funderade sedan vidare vad detta kan bero på. Många barn trodde att många människor i Europa har pengar och det styr nyheterna. Andra tankar som kom fram är att i Europa kanske vi är mer intresserade att läsa om det som händer nära oss. Vad tror du Kurre?

Hälsn 3B

 

 

Kommentar från Kurre:

Det var en svår fråga. Jag tror nog att pengar och rikedom kan spela roll. För i de rika länderna är det fler som har råd att läsa tidningar och då vill tidningarna också skriva om saker som de rika är intresserade av. Fast jag tror inte att rika människor kan ge pengar till någon tidning och be dem skriva om något speciellt. Att göra så kallas att ge en muta och det tycker de flesta är jättedåligt.
Jag vet att tidningarna skriver mest om händelser som inträffar nära läsarna. För att en tidning i Sverige ska skriva om något som händer långt borta måste det vara en stor händelse eller katastrof, som till exempel tyfonen på Filippinerna.

/Kurre


Uppladdat material:

Den uppladdade filen/bilden kan inte hittas på servern

Den uppladdade filen/bilden kan inte hittas på servern

Den uppladdade filen/bilden kan inte hittas på servern

Den uppladdade filen/bilden kan inte hittas på servern

Kommentarer


Skriv en kommentar till klassens arbete!

Ditt namn:

Din e-postadress:: *

Din kommentar: