Uppladdning pågår...
Anmäl din skolklass Bli en Kurre-kurir
Tävlar i område Bohusläningen

5-6

Från Hogstorps skola
Antal elever: 27

« Tillbaka till klassens sida på Presstationen


Sidouppdrag 2

Kurres geografibok

Sätt din hembygd på kartan i Kurres geografibok. Skriv om intressanta platser och människor eller annat som du tycker är roligt att berätta om.

Klassens bidrag

Älgen i Hogstorp!

I Hogstorp finns det en älg som går runt i samhället och äter äpplen. Älgar älskar äpplen, och en måndag såg vi älgen stå mitt i samhället och  äta äpplen. Vi var knappt 15 meter ifrån den. Vi försökte komma närmare och närmare men till slut så var vi runt 8 meter ifrån älgen och det var då älgen sprang emot oss….. som vi trodde i alla fall men den vände upp emot skogen, men då var vi 25 meter ifrån den. 

                                           Älgen i Hogstorp!

Första gången vi såg älgen åt den äpple i ett dike. Och sen låg den ner i en liten skog i en vecka för den var full. Men nu går den runt i samhället. En gång när vi skulle se i fall älgen gick runt, då stod den och åt äpplen i en trädgård. Då skällde en hund och älgen blev rädd och hoppade mot oss men som tur var så vände den sig om och sprang. Vi sprang och gömde oss bakom ett hus. Detta hände i Hogstorp utanför Uddevalla. 

Nellie Samuel  William

I Hogstorp är det fint i naturen. Det finns mycket djur till exempel älg, rådjur, lokatt, fåglar, räv och varg. Det är mycket skräp i naturen. I naturen kan man bygga koja, leka, grilla, tälta och plocka svamp. Hogstorp finns det mycket att göra.

Av Jeasmine                          

 

           HOGSTORP

I Hogstorp finns det mycket skog och djur. Det finns djur som älg, rådjur, vildsvin, hjort, räv, hare, tjäder, abborre, gädda, ål, ekorrar och lodjur. Det finns ganska mycket berg. Sjöar finns det också mycket av. En sjö heter Buvattnet. Det finns en skola som heter Hogstorps skola som vi går på. Åkrar finns det mycket av. Det finns barrskog och lövskog.

Av David A David E Liam

Naturen i Skredsvik.

Det är mycket natur i Skredsvik, mycket skog och berg. Många hus i Skredsvik är omringade av berg och skog Det är mycket samhällen och mycket gärden och gårdar. Det är en jättegammal skola i Skredsvik som är stängd. Den stängdes på grund av att den var för gammal. Nu använder man skolan till för att ha loppis och julmarknad och man kan vara där och spela boule. Skredsvik ligger nära Gullmarsfjorden.  Av: Ida, Emilia.

 

HOGSTORP

Hogstorp är en tätort som ligger i Västra Götaland. Hogstorp ligger utan för E6:an i Bohuslän. I Hogstorps samhälle finns fotbollslaget Hogstorp IF som har  Bräckevallen som hemmaplan. Hogstorps har en fin natur med skog och träd. I Hogstorp ligger Hogstorps skolan. I Hogstorp bor det lite mindre än 400 personer. Nära Hogstorp ligger Herrestadsfjället och Taskeås dalgång. Hogstorp tillhör Skredsviks församling.

 Alva,Linnéa, Felicia och Osvald

                                                

Hogstorp område

Hogstorp är en fin plats att bo på för barnfamiljer/gamlingar. Det finns lekplatser, en skola, ett dagis, skogar att leka i och en älgpark. I Hogstorp finns det en fotbollsplan som heter Bräckevallen. På skolan har vi basketplan, bandyplan och fotbollsplan. Vaktmästaren Anders brukar ploga upp snön till alla kanter, efter det brukar många skol-barn bygga kojor i snö kullarna.          

av: Alex, Robin och Jacob   

 

Studseröd

I Studseröd är det mycket skog och Gullmarsfjorden rinner ut därifrån. Där finns också en båtmarina. På sommaren kan man bada om det inte är för kallt och om det inte finns några brännmaneter. Det finns många bra badöar. Man kan också fiska eftersom det finns mycket fisk där, däremot får man inte fiska torsk, sej eller bleka där nu för att man vill att de ska föröka sig. År 2004 hittades en vitfenad oceanhaj i Gullmarsfjorden. Den hittades död på en strand i Skredsvik som ligger i närheten. Det finns också mycket berg i området. Om man går till toppen av några av bergen kan man se ut över en stor del av Gullmarsfjorden. På vintern när det kommer snö finns det många bra backar där man kan åka snowracer och pulka.

 

 Av: Joakim och William

 

Livet Vid Gunnerödsjön

Vi bor i Skredsvik Gunneröd,och det ligger 2mil väster om Uddevalla. Vi är grannar Emelie bor i ett hus upp för en backe,och Philip bor i ett hus ungefär 50 meter ifrån Emelie. Vi bor brevid en sjö och den har en brygga som våra pappaor har byggt. Det är många som kommer och badar på somarn,och många som kommer och åker skridskor på vintern. Det är cirka 350 meter rakt över sjön. Vi brukar simma över sjön på sommarn.

Av: Emelie och Philip

Hej! jag heter Alice.

Jag bor på en gård i Skredsvik, utanför Uddevalla. Vi har cirka 120 kor(och kalvar), vi har också 2 hundar, Nicke och Leo. Mina intressen är hästar (så klart), friidrott och kalvar, jag rider i Munkedals ridklubb(MRK). Min favorit häst Alexia såldes för ett tag sen(jag saknar henne jättemycket hoppas att hon har det bra) hon var underbar att rida och älskade att hoppa men hon kastade av massa andra ryttare men inte mig.

Jag gillar också friidrott och är med i IK Orient Friidrott. Höjdhopp är min favorit gren.

Vet du vad showmanship är? Det är en sport där man tävlar med kalvar(kvigor). Man leder en kalv(kviga) i grimma runt i en paddock. Det är spännande eftersom det hänger på hur bra samspel man har med sin kalv(kviga). Det finns ingen sådan klubb här i Bohuslän så jag är med i Hallands kalvelit i Halland. Där har jag varit på kalvläger 2 gånger med 2 olika kvigor, man sover över där så det är jättespännande.

Min familj består av mamma, pappa, min lillebror och jag så klart. Vi bor i ett gult ganska stort hus. Till vårt hus tillhör en maskinhall, en tork(för säd), en ladugård som vi har byggt när vi flyttade hit år2003, ett litet magasin, ett stort magasin och sist men inte minst sist ett till lite mindre hus som vi kallar Röda Stugan, vi har hyrt ut det ett tag men vi ska nog inte hyra ut det mer så nu leker jag och min lillebror i det. Vi har köpt några billiga möbler som vi har där inne, det är mysigt där. På gården i en kohage så har vi hällristningar, min favorit är en häst med en ryttare, vi har också norra Bohusläns största samling av skålgropar. Vår gård har massa gamla saker(som hällristningar) mm.

På vintern när det är snö åker jag och min lillebror ibland snowracer i en kohage(gammalåker). Det är kul (lite för snabbt ibland) men vi går nästan bara dit när pappa kan köra oss upp för backen! Annars kan vi åka i backen ner till ladugården, då kör vi oftast kapplöpning.

Alice

Kommentar från Kurre:

Ett stort tack för era fina arbeten om Hogstorp. Dit måste man ju skutta någon gång och kolla den fina naturen. Fast jag får nog akta mig för den fulla älgen. Kul att ni har skickat med så många av era egna fotografier - väldigt fina bilder. Det är lite synd att det inte finns bildtext till alla, men det kanske ni kan skicka in.

/Kurre


Uppladdat material:

Det här är älgens fotspår.skog i SkredsvikEn bild hemma hos EmiliaIda och Emilias bildPå bräckevallen :)Hogstorps IF klubbhus. Alva, Linnéa, Felicia och Osvald

BrygganSolnedgång från Emelies hus

Solnedgång

Kommentarer


Skriv en kommentar till klassens arbete!

Ditt namn:

Din e-postadress:: *

Din kommentar: