Uppladdning pågår...
Anmäl din skolklass Bli en Kurre-kurir
Tävlar i område Göteborgs-Posten

4a

Från Skutehagens skola
Antal elever: 22

« Tillbaka till klassens sida på Presstationen


Temauppdrag

På kartan

Jorden är en ömtålig boll i rymden. Alla människor runt om i världen delar ansvaret för att jordbollen ska vara frisk och en bra plats att leva på. Därför måste vi lära oss mer om olika livsmiljöer och hjälpa till att sätta dem på kartan.

Temaperioden avslutas 22 december.
» Förslag på hur ni kan jobba

Klassens bidrag

Vi har hittat nyheter om nya spårvagnar och tåg och det tycker vi är bra för miljön för det blir inga utsläpp. Färre människor cyklar och det tycker vi är dåligt för cyklar är ju bra för miljön. Vi läste om ett fartyg som gått på grund och det kan vara farligt för miljön ifall det börjar läcka olja eller så. Vi har också läst om julmat och hur man kan göra för att fira jul mer ekologiskt. Vi såg en bild på ett vägmärke som visar förbud mot dubbdäck och det är bra för miljön fast farligt för den som åker i bilen om det är väldigt halt ute.

De flesta av våra nyheter handlar om Sverige.

 

 

Kommentar från Kurre:

Så bra! Världskartan med nyheterna runtomkring ser precis ut som jag hade tänkt mig att det skulle göra.
Jag tycker också att det är bra med fordon som går på elekticitet, men det måste vara miljöriktig el som inte är gjord i krafteverk som eldas med olja. Det där med dubbäck är svårt, fast miljön är nog viktigast ändå. Om det är riktigt halt får man väl låta bli att köra bil.

/Kurre


Uppladdat material:



Kommentarer


Skriv en kommentar till klassens arbete!

Ditt namn:

Din e-postadress:: *

Din kommentar: