Uppladdning pågår...
Anmäl din skolklass Bli en Kurre-kurir
Tävlar i område Ttela

5c

Från Mariedalskolan, Vänersborg
Antal elever: 21

« Tillbaka till klassens sida på Presstationen


Temauppdrag

Oss emellan

För att leva ett bra liv måste vi tillsammans hjälpas åt i samhället. Människor emellan ska kunna lita på att alla gör sitt bästa och att alla får vara delaktiga. Berätta för Kurre hur du tycker att vi lyckas.

Temaperioden avslutas 27 oktober.
» Förslag på hur ni kan jobba

Klassens bidrag

Hej Kurre!

Vi har arbetat med två av dina förslag; Vardagsänglar och På spaning efter regler och lagar. Vi har arbetat i par och letat artiklar som vi sedan presenterat för klassen. Dessa artiklar har lett till många bra diskusioner och reflektioner. Som avslutning röstade vi fram vilka artiklar vi skulle berätta om för dig.

De största vardagsänglar för oss var/är de människor som hjälper asylsökande i vår kommun. Inte så långt ifrån vår skola finns ett område som heter Resta gård, hit det just nu håller på och komma många flyktingar bla från Syrien. Nästa dagligen står det om detta i vår lokaltidning TTELA och vi läser om människor som skänker saker, kläder, möbler m.m. för att hjälpa alla dessa människor som flytt hit. De är vardagsänglar för oss!

Vi tyckte det var svårare att hitta artiklar om regler och lagar. Våra arbeten redovisades och vi diskuterade tillsammans mycket. En av artiklarna som vi hittade handlade om en 15-årig flicka som blivit våldtagen av sex andra tonåringar, nyheten är inte ny men det har stått om detta ett tag. Vi tycker att det är hemskt att hon säger NEJ och ändå blir det som det blir. Vi har pratat mycket om att ett NEJ betyder NEJ och alla måste respektera detta, och ordet får heller inte missbrukas. Killarna blir ju inte dömda trots att man inte får våldta någon!

Detta har vi arbetat med. Hälsningar klass 5c Mariedalskolan

Kommentar från Kurre:

Roligt att höra att ni har haft många bra diskussioner. Det lär man sig mycket på. Hoppas att det kommer att gå bra för de stackars flyktingarna som finns på Resta gård.

/Kurre


Kommentarer


Skriv en kommentar till klassens arbete!

Ditt namn:

Din e-postadress:: *

Din kommentar: