Uppladdning pågår...
Anmäl din skolklass Bli en Kurre-kurir
Tävlar i område Katrineholms-Kuriren

2B

Från Skogsborgsskolan
Tävlingsnamn: Klass 2b
Antal elever: 30
Hemsida: www.skogsborgsskolan.se

« Tillbaka till klassens sida på Presstationen


Temauppdrag

Oss emellan

För att leva ett bra liv måste vi tillsammans hjälpas åt i samhället. Människor emellan ska kunna lita på att alla gör sitt bästa och att alla får vara delaktiga. Berätta för Kurre hur du tycker att vi lyckas.

Temaperioden avslutas 27 oktober.
» Förslag på hur ni kan jobba

Klassens bidrag

Hej Kurre! Vi i klass 2b har jobbat mycket med tidningen i flera veckor nu och denna vecka ska vi skicka in alla uppgifter till dig. Vi började med att titta i Katrineholms Kuriren och pratade om namnet och vad det betyder. Sedan fick vi barn bläddra i varsin tidning och tillsammans tittade vi hur den var upplagd.
Först är det en framsida, och sen kommer ledaren som det heter och sen om Katrineholm, Sverige, världen mm. Det tog lång tid att gå igenom vilka delar som fanns i en tidning men nu kan vi det. Det var många svåra ord i tidningen, men vi lär oss nya ord hela tiden och bilderna är spännande att titta på i tidningen.
Ibland när vi har tyst läsning kan vi få läsa tidningen om vi vill. Vi har spanat efter regler och lagar som ett uppdrag var. Vi hittade många postiva nyheter där människor följde regler och många negativa nyheter där människor inte följde regler. De postiva nyheterna handlade om insamlingen till Världens barn, samla ihop gamla leksaker och ge vidare, hjälpa varandra och så handlade en artikel om en kille som gick i skolan och han trivdes så bra i sin klass. Vi tycker att det är bra att barn får gå i skolan i Sverige för då lär man sig saker. De negativa nyheterna var att nån hade snott vinterdäck ur en lada. Inte bra för man får inte sno andras saker. Några andra som körde bil på Lerbo-vägen körde för fort och man måste följa reglerna med hur fort man får köra. På ett jobb la många vuxna sin disk i en diskho. Ingen diskade. Man måste visa hänsyn! Felix struntade i en skylt och gick in till krokodilerna och blev skadad. Man måste läsa skyltar och följa regler.
Vi tycker att vår klass är duktiga på att följa regler. Vi skickar också med en bild på nyheterna. Vi har även gjort andra uppdrag som vardagsänglarna där vi letade efter glada/positiva nyheter i tidningen i smågrupper. Vi hittade flera artiklar. Många gör bra saker: städar, bygger hus, hjälper dem som är sjuka, plockar upp skräp i naturen, bygger lägenheter till dem som inte har hus osv. Vi har även letat efter svarta får och syndabockar. Här hittade vi några som tänt eld på en kyrka i ett annat land, några som skräpar ner i naturen, några som inte delade med sig och några som levde där det var krig. Det är tråkigt att de krigar. Om vi fick bestämma skulle alla sluta kriga och det blir fred på jorden. Det är bra att vi bor i Sverige. Efter att vi gjort våra grupparbeten brukar vi prata/visa vad vi kommit fram till i hela klassen. Denna veckan har vi jobbat med vårt sista uppdrag: Där vill jag va! Vi har letat efter artiklar i tidningen som handlar om en plats jag vill vara på/en person jag vill vara som. Det blev allt från: Jag vill bygga hus. Jag vill tävla med häst i en dressystävling. Jag vill rida på en elefant och mycket mer så klart. Hoppas vi får många guldnötter! Från 2b

Kommentar från Kurre:

Det är klart att ni ska ha många guldnötter när ni har lärt er att läsa tidningen så bra. Det var roligt att höra att er klass är duktiga på att följa regler.
Så fint det såg ut på er tavla! Ni har gjort en bra uppställning på positiva och negativa saker om regler.

/Kurre


Uppladdat material:

Här ser du en bild på postiva och negativa nyheter. Vi har alla i klassen gjort tummen upp för det postiva och tummen ner för de negativa nyheterna. Det som är bra är att de positiva nyheterna handlade om att vara hjälpsam, ta hand om varandra och vara glad att vi kan gå i skolan för då lär vi oss nya saker. De negativa nyheterna handlade om att människor körde för fort, inte läste skyltar, snodde andras vinterdäck, inte diskade efter sig. Man måste följa regler. Vi tycker att det är viktigt att visa respekt.Hej Kurre!

Vi har pratat om vad som behövs i ett samhälle. Tåg, sjukhus, polis, ambulanser, lekparker, skolor, förskolor, djursjukhus, Sörmlands vatten, brandstation osv men det viktigaste av allt är familjen och kompisar. Det är bra att vi har varann och kan hjälpa varandra.

Från klass 2bHej Kurre!

Här ser du vad fint vi gjort i våra grupper med vardagsänglarna.Vi har klippt ut artiklarna och skrivit vad de gjorde och varför det var så bra! Många har tittat på våra vardagsänglar i hallen.

Hejdå från klass 2b!Hej Kurre!

Här ser du en bild på uppdraget "Där vill jag va!". Vi vill göra mycket och det kan vara att rida på en häst, bli en författare, bli fotbollsproffs eller vara med en modersmålslärare och prata kinesiska som det stod om i tidningen.

Från klass 2bHej!
Här kommer våra svarta får och syndabockar. Det blev några som tänt eld på en kyrka, några som krigar, några som skräpar ner i naturen. Man måste vara snäll tycker vi. Om alla skulle göra sitt bästa då skulle det bli bra.

Från 2bHej igen Kurre!
Här kommer fler svarta får och syndabockar. Det är några som krigar  i andra länder och det är inte bra för då kan många oskyldiga dö. Tur att vi bor i Sverige.

Från 2bKommentarer


Skriv en kommentar till klassens arbete!

Ditt namn:

Din e-postadress:: *

Din kommentar: