Uppladdning pågår...
Anmäl din skolklass Bli en Kurre-kurir
Tävlar i område Mediekompass - Tidningen i Skolan i Värmland

5-6

Från Nysäters skola
Antal elever: 29

« Tillbaka till klassens sida på Presstationen


Temauppdrag

Oss emellan

För att leva ett bra liv måste vi tillsammans hjälpas åt i samhället. Människor emellan ska kunna lita på att alla gör sitt bästa och att alla får vara delaktiga. Berätta för Kurre hur du tycker att vi lyckas.

Temaperioden avslutas 27 oktober.
» Förslag på hur ni kan jobba

Klassens bidrag

Vi 29 elever i  5-6:an har haft grupparbete inom "oss emellan". Vi har varit indelade i olkia grupper och jobbatmed de olika temanen.

KURRES VARDAGSHJÄLTAR.

Vi hittade artiklar om männsikor som bland annat räddad kattungar osm varit lämnade på ett tåg. Vi hittade om en klubb som anordnat ett RM i orientering för pensionärer. Bra att någon gör något för andra.

SVARTA FÅR OCH SYNDABOCKAR.

vi har varit tre grupper som har hittat artiklar bland annat om att nätmobbning är vanligare bland tjejer än killar. Om en varg som skapar en massa problem för djurägare. Vi har även hittat syndarbockar som mördare, rånare, knarktillverkare och bedragare. Vi tycker att människor som gör något av det är syndabockar eller svarta får då de bryter mot lagar.

PÅ SPANING EFTER REGLER OCH LAGAR.

Vi är en grupp som har jobbat med detta och vi har hittat arriklar om arbetslösa som måsteredovisa vad de gör. Vi tycker att att det bästa är att vara ärliga för att följa lagar.

LÖS KONFLIKTER.

3 grupper har jobbat med detta tema. Vi har hittat många bra artiklar om bland annat nätmobbning, mord, misshandlingsbrott, strul på Lundsbergs skolan och bombningar i Syrien. Vi tycker alla att man ska lösa konflikter genom att prata med varandra och försöka lösa det på så sätt. Vi tycker också att man ska gör för sig i efterhand är väldigt viktigt.

 

 

Kommentar från Kurre:

Jättebra! Ni verkar ha fått med alla typer av nyheter; både inrikes, utrikes och lokala. Snyggt jobbat! Hälsningar Kurre


Uppladdat material:

Här har vi jobbat enskilt i år 6 med vart vi vill vara med. Eleverna har hittat bilder som innehåller allt från sporthändelser till räddningsfolk och djurnotiser. De utgick helt från egna intressen.





Kommentarer


Skriv en kommentar till klassens arbete!

Ditt namn:

Din e-postadress:: *

Din kommentar: