Uppladdning pågår...
Anmäl din skolklass Bli en Kurre-kurir
Tävlar i område Hallands Nyheter

4-5

Från Varbergs Montessoriskola, Barnens hus
Antal elever: 26
Hemsida: http://www.varbergsmontessoriskola.se/

« Tillbaka till klassens sida på Presstationen


Sidouppdrag 3

Skolregler

Hur lätt eller svårt är det att följa skolans eller klassens regler? Kurre vill veta hur det går för dig. Berätta om några regler som du har lätt eller svårt att följa. Förklara varför.

Klassens bidrag

 

Hittills har det fungerat väldigt bra att föja skolans regler. Jag tycker att det är bra att följa reglerna för det bidrar till att det fungerar bättre i skolan och att det blir en bättre miljö både på hela skolan och i klassrummet. Till exempel regeln om att man inte får mobbas gör att vi kan ha lugna raster för att det inte är så mycket bråk.

Melvin

Jag tycker att det är lätt att följa skolreglerna. Den regeln jag tycker är enklast är nog att inte prata på lektionstid. Jag tycker att den regeln är lätt att följa för att jag är inne i mitt arbete då.

David

Klass och skolregler

Jag tycker att det är lätt att följa skolans regler som att inte kasta sudd, inte springa i klassrummet och att inte prata för mycket. Den svåraste regeln att följa är nog att inte prata för mycket när vi äter. Då kan jag prata för mycket, men resten av reglerna är väldigt lätta att följa. Jag tycker att just den regeln är svår att följa för att jag tycker om att prata. Jag tycker att det är lätt att låta bli att kasta sudd för det gör ont när man får ett sudd på sig. Man kan ju inte heller springa runt i klassrummet för då stör man alla andra.

Jamie

Skolregler

Vi har inte så många regler i våran skola, men vi har några:

Alla ska få vara med. tex. om två stycken leker och en annan vill var med så ska den få var det. Så ska man ju självklart inte mobbas. Vi har en mur runt hela vår skolgård och den får man inte gå utanför förän skoldagen är slut. Sen får man inte alltid springa överallt och vi skall tvätta händerna före mellanmålet.

Klassregler

När fröker plingar i en liten pingla så ska alla elever vara tystare eller lyssna om fröken ska säga något. Man ska inte springa i klassrummet, för då blir det så rörigt. När vi sitter i samlingen ska man räcka upp handen om man vill säga något.

Vad tycker jag?

Jag tycker att det är ganska lätt att följa skolreglerna och klassreglerna för de är ju så självklara regler så det gör det lätt.

Indra

Skolregler

Man får inte slåss och det är lätt att följa för det är bara inte okey för att andra kan bli skadade. Det är inte heller okey att gå runt och prata med andra på lektionerna, men det är svårare att följa. Vänder man sig om så sitter andra där och det är lätt att börja prata med dom.

Kid

Jag har svårt att följa "inte gå runt i klassrummet regeln", men jag har lätt att följa andra regler.

Joel

Skolans reglar är lätta! Man ska jobba och inte leka, man ska inte prata mellan borden under maten och man väntar med att börja äta tills alla på sitt bord har satt sig.

Noah

Jag tycker att det är svårt att inte prata för mycket för det blir lite tråkigt annars. Det är lätt att följa att man inte ska springa runt för mycket. Det är svårt att vänta på alla andra vid bordet innan man börjar äta för att i F-2 var det inte så. Så det är en vana.

Alex

Jag tycker det är lätt att följa skolreglerna. Det är lätt att inte störa andra när dom läser eller arbetar. Det är lätt att inte prata medans man arbetar. Det är lätt att inte springa eller leka i hallen. Det är svårt att vänta till alla har satt sig innan man börjar äta. Det är lätt att sitta tyst i samling och räcka upp handen om man vill säga något. Det är ganska lätt att inte springa runt i klassrummet. Det är lätt att följa dessa reglerna för att jag vet att man inte ska göra de sakerna. Det blir kaos om alla springer omkring och pratar.

Emilia

I vår klass är en av de viktigaste reglerna att vara tyst. Om man går tillsammans får man prata, men lågt. Jag tycker att det är en lätt regel att följa, men det tycker inte alla. Några tjejer och killar har svårt för det. Att man inte får mobba någon är också en regel som gäller över hela skolan. Den följs däremot bättre och tur är det! Att alla får vara med är också en viktig regel. Det brukar fungera, men ibland kommer någon till en lärare och säger;

"Jag får inte vara med"!Det här är nog en va de viktigaste reglerna som finns i våran skola och klass. Enligt mig är det lätt att följa dom här reglerna, speciellt att vara tyst. Jag har alltid varit en väldigt tyst person. Regeln att vi inte får mobba är väldigt viktig´. Om man blir mobbad så vill man inte gå till skolan och då hamnar man kanske efter osv.

Seveneleven!

Kommentarer


Skriv en kommentar till klassens arbete!

Ditt namn:

Din e-postadress:: *

Din kommentar: