Uppladdning pågår...

5A

Från Åledsskolan
Tävlingsnamn: Åledsmaffian XD
Antal elever: 22

« Tillbaka till klassens sida på Presstationen


Temauppdrag

TILLSAMMANS

Under september månad ska ni i tidningen leta exempel på nyheter där människor gör något tillsammans.
Kurre funderar över varför människor gör saker tillsammans. Är det alltid bra att samarbeta? Kan det hända att vi gör dåliga saker tillsammans? Hjälp Kurre att hitta exempel i tidningen och berätta vad ni tycker! Berätta (text eller bild) också gärna vad "Tillsammans" innebär för er. Några lektionsförslag hittar du här Förslag på hur arbetet med månadsuppdragen kan organiseras hittar du här
» Extern inspiration till det här uppdraget

Klassens bidrag

Vi har letat efter artiklar där folk gör något tillsammans.
Vi har både hittat något där det resulterat till något positivt men också hittat där det lett till något negativt.
Vi diskuterade kring gripandet av det kriminella gänget på Andersberg. Där gjorde polisstyrkan något tillsammans som ledde till något positivt. Däremot är det ju inte bra att det finns kriminella gäng.
En annan grupp pratade kring elever som fick prova på att städa skolan. Det fick göra detta tillsammans och fick på så vis en inblick i hur det är att vara lokalvårdare. Däremot stod det i artikeln att lokalvårdarna inte får tillräckligt med tid för att kunna städa på ett tillfredställande sätt.
En tredje grupp tog en artikel där ett korpfotbollslag vunnit sin serie. Detta trodde gruppen berodde på att de gillade att göra detta tillsammans + att dem nog var duktiga på fotboll.
Till sist så tog den fjärde gruppen en artikel som handlade om svampplockning och där två äldre personer gjorde detta tillsammans. Gruppen tyckte att detta var en bra sak att göra. Man får frisk luft och god kondition genom att vara ute i naturen.
Detta var 5A:s bidrag till uppdraget "Tillsammans"

Kurr Kurr på er!

Kommentarer


Skriv en kommentar till klassens arbete!

Ditt namn:

Din e-postadress:: *

Din kommentar: