Uppladdning pågår...
Anmäl din skolklass Bli en Kurre-kurir
Tävlar i område Mediekompass Skaraborg - NLT, SLA, MT, HT och Skb


2-3

Från Jungs friskola
Tävlingsnamn: Kurres stjärnor
Antal elever: 16
Hemsida: www.jungsfriskola.se

« Tillbaka till klassens sida på Presstationen


Temauppdrag

Var nyfiken

Människan har alltid varit nyfiken på sig själv och sin omvärld. Kurre vill att du ska använda din nyfikenhet till att ta reda på hur naturen fungerar och hur människor påverkar sin omgivning. Vad är bra och vad är dåligt? Kurre vill gärna ta del av dina idéer på hur vi kan ta hand om vår planet på bästa sätt.


Se förslag på arbetssätt
 | Hämta lärarhandledning

Temaperioden avslutas 26 april.

Klassens bidrag

Hej Kurre!

Den här omgången har varit jätterolig! Vi har arbetat i fyra grupper. Fröken presenterade de olika områdena vi kunde välja mellan så fick vi skriva och önska ett ämne i första hand och ett i andra hand. Vi valde utan att veta vad någon annan hade valt. Fröken skrev upp på tavlan vilka val vi hade gjort och vi blev indelade i grupper. Nästan alla fick sina förstahandsval och vi blev jättenöjda. Det är roligt när vi får arbeta med olika kompisar varje gång!

Ämnen som vi har arbetat med är:

Energispaning, uppfinningar, vårtecken och en dag i grisens liv.

 

Energispanare har Olle, Jakob A, Elfin och Sebastian varit. Vi tittade i tidningar och hittade en bild och en artikel om en stor båt på Vänern. Båtarna hade svårt att åka på Vänern eftersom isen var så tjock. Vi blev i alla fall intresserade av att ta reda på vilka bränslen olika fordon går på. Vi sökte på internet och fick fram riktigt mycket! Vi gjorde en tabell för att få syn på vad för slags bränsle de olika fordonen går på. se bild!

 

Uppfinnarna är Otto, Isabelle och Joakim. Vi kikade i många tidningar och det var svårt att hitta något om uppfinningar. En av oss spelar hockey och vi såg en massa bilder på detta i både Nlt och Sklt. Vi spånade om vad man kunde göra för att förbättra skydden för ishockeyspelarna och sedan spånade vi vidare och beslutade oss för att hitta på en ny sorts cykelhjälm. En hjälm som har både hjärnskakningsskydd och nackskydd så man inte ska bryta nacken om man ramlar. Dessutom är hjälmen självlysande så man syns när det är mörkt!

 

Vårteckenspanare blev Hilda, Amanda, Ellen och Joel

Den här uppgiften var lätt att spana på i tidningarna! Varje dag har det nästan funnits bilder och text på nya vårtecken. Vi har klistrat upp alla bilder och gjort ett vårcollage. Vi var även ute på egen spaning efter våren och tog bilder med våra Ipads.

 

Att kolla in i hur en gris har det under en dag gjorde vi, Jennifer, Maja, Hjalmar och Linn.

Vi hittade en artikelom en grisbonde i Nlt och blev lite sugna på att ta reda på hur grisen har det egentligen. Vi läste fakta om grisen och sökte på nätet. Vi skrev sedan en dagbok och låtsades att vi var grisen. Det var roligt! Vi tror att det är rätt så kul att vara gris!

 

 

Kommentar från Kurre:

Hej och tack för superfina bidrag till Var nyfiken. Jag ser att det finns en stor nyfikenhet i er klass. Har ni alltid så kul i skolan?  Det är väl därför det går så bra för er med allt ni gör. Tänk så mycket kunskaper ni bär med er och som ni har användning för i vardagen. Hälsningar Kurre


Uppladdat material:

Bild 1. Här arbetar Jakob och Sebastian med tabellen som ska visa vilka olika bränslen olika fordon går på.Bild 2. Tabellen är klar!Bild 3. Ny uppfinning! En supersäker cykelhjälm!Bild 4. Så här skrev vi om vår uppfinning! Otto, Joakim och IsabelleBild 5. Vårspanarna Hilda, Amanda, Ellen och Joel har spanat på alla vårtecken som kommit! Det blev en hel massa tecken bland annat tussilago, tranan, saltet tas bort, majblomman börjar säljas och många många fler!Bild nr 6. Jennifer, Linn, Maja och Hjalmar har spanat in hur grisens liv kan vara. De tror att grisen har det rätt så bra!Kommentarer


Skriv en kommentar till klassens arbete!

Ditt namn:

Din e-postadress:: *

Din kommentar: