Uppladdning pågår...

p5

Från Käpplundaskolan
Antal elever: 20

« Tillbaka till klassens sida på Presstationen


Temauppdrag

TILLSAMMANS

Under september månad ska ni i tidningen leta exempel på nyheter där människor gör något tillsammans.
Kurre funderar över varför människor gör saker tillsammans. Är det alltid bra att samarbeta? Kan det hända att vi gör dåliga saker tillsammans? Hjälp Kurre att hitta exempel i tidningen och berätta vad ni tycker! Berätta (text eller bild) också gärna vad "Tillsammans" innebär för er. Några lektionsförslag hittar du här Förslag på hur arbetet med månadsuppdragen kan organiseras hittar du här
» Extern inspiration till det här uppdraget

Klassens bidrag

TILLSAMMANS
Vi har jobbat i smågrupper. Varje grupp har TILLSAMMANS enats om en eller två bilder som visar att människor gör saker tillsammans.Sedan har vi funderat på vad som är bra/kan vara mindre bra när man gör saker tillsammans.
Sedan röstade vi TILLSAMMANS fram detta bidrag:

En 23-årig kvinna körde av en okänd anledning av vägen åt höger och fastnade i bilen bland träd. Kvinnan hade sin 1-och ett halvt åriga dotter med i bilen. Kvinnan skadades alvarligt och fick flyttas till Sahlgrenska universitetssjukhuset i Göteborg. Dottern klarade sig oskadd. När räddningstjänsten kom var de tvungna att välta ett träd för att kunna välta bilen rätt. De gjorde ett bra samarbete när de lyfte upp bilen ,annars kanske kvinnan hade dött.

Här är en annan TILLSAMMANS-artikel:
Här har vi både ett bra och ett dåligt samarbete. Dels polisernas samarbete när dom lyckades få fast två män i en kontroll. Männen är misstänkta för att ha stulit bland annat ett stort antal av airbags och instrumentpaneler eventuellt också motorcyklar. Polisernas samarbete var bra ,men männens dåligt. Man ska inte stjäla!

Eira, Isabelle och Tanyung.


Andra TILLSAMMANS-tankar som vi kommit fram till är:

"Om inte EMD sjunger tillsammans blir de ju inte EMD, utan solister."
"Det blir roligare, lättare när man gör saker tillsammans".
"Man får nya kompisar när man jobbar tillsammans."
"I många sporter måste man samarbeta, för att kunna passa och göra mål."
"Vid städning, skolarbeten är det bra att samarbeta."

Det är mindre bra att vara tillsammans när man ska göra läxor och prov, vissa mobbar andra tillsammans, andra utför brott tillsammans och en del krigar tillsammans.













Kommentar från Kurre:

Tack för era kloka tillsammans-tankar.
Kurre

Kommentarer


Skriv en kommentar till klassens arbete!

Ditt namn:

Din e-postadress:: *

Din kommentar: