Uppladdning pågår...
Anmäl din skolklass Bli en Kurre-kurir
Tävlar i område Hallandsposten

Briggen 4

Från Andersbergsskolan
Antal elever: 16

« Tillbaka till klassens sida på Presstationen


Temauppdrag

Var nyfiken

Människan har alltid varit nyfiken på sig själv och sin omvärld. Kurre vill att du ska använda din nyfikenhet till att ta reda på hur naturen fungerar och hur människor påverkar sin omgivning. Vad är bra och vad är dåligt? Kurre vill gärna ta del av dina idéer på hur vi kan ta hand om vår planet på bästa sätt.


Se förslag på arbetssätt
 | Hämta lärarhandledning

Temaperioden avslutas 26 april.

Klassens bidrag

Vad gör vi med vårt avfall och med prylar som vi tröttnat på eller som har gått sönder?

Vi har pratat och läst mycket om sophantering. För att naturen inte ska förstöras, krävs det att var och en tar sitt ansvar och gör det bästa men kan. Jordens befolkning ökar ständigt och folk i många länder har råd att skaffa fler prylar och mat. Att producera kött är dyrt och vi har tittat på flera olika näringskedjor. För att klara framtidens försörjning måsta alla producenter enas om produkter som går att återanvända och att de tar ansvar för att det är så miljövänligt som möjligt. Som det är nu finns det varor som är inslagna i flera olika slags material. Det finns t.ex. tandkrämstuber som ligger i en pappförpackning med plastfodral om när det räcker med bara tuben. Onödigt och dumt och oekonomiskt.

Vi har tillat på www.hem.se och sopor.nu för att lära oss om hur kommunens sophantering fungerar.

 

Uppladdat material:

Vi letade efter sådant i tidningen som kan återvinnas och eleverna gjorde varsitt collage.Vi samlade olika sorts förpackningar och gjorde sopskulpturer.Kommentarer


Skriv en kommentar till klassens arbete!

Ditt namn:

Din e-postadress:: *

Din kommentar: