Uppladdning pågår...
Anmäl din skolklass Bli en Kurre-kurir
Tävlar i område Mediekompass Skaraborg - NLT, SLA, MT, HT och Skb


4-5

Från Åsle skola
Antal elever: 12

« Tillbaka till klassens sida på Presstationen


Temauppdrag

Var nyfiken

Människan har alltid varit nyfiken på sig själv och sin omvärld. Kurre vill att du ska använda din nyfikenhet till att ta reda på hur naturen fungerar och hur människor påverkar sin omgivning. Vad är bra och vad är dåligt? Kurre vill gärna ta del av dina idéer på hur vi kan ta hand om vår planet på bästa sätt.


Se förslag på arbetssätt
 | Hämta lärarhandledning

Temaperioden avslutas 26 april.

Klassens bidrag

Vi har arbetat med flera av uppdragen.

Vi har bl.a. tittat på tidningens vädersidor. Dessa gav oss många intressanta tips till fortsatta arbete. Vi har pratat om månaderna, veckodagarna och årstiderna. Vilken betydelse jordens rotation har. Vi kom även in på planeterna. Det blev både en repetition och nya kunskaper.

Sen har vi även pratat om avfallshantering. Vi har sett på några filmer om sopsortering och diskuterat vad hållbar utveckling innebär.

Som avslutning letade vi efter vårbilder i tidningen och satte ihop dessa till ett antal collage. Vi skickar med bilder på några av dessa.

Kommentar från Kurre:

Hej och tack! Som vanligt gör ni så fina arbeten. Ni är flitiga och hinner med massor varje period. Jag blir så glad när ni skriver att ni lär er massor. Det är ju det som är meningen - att ha kul och lära sig. Hälsningar Kurre


Uppladdat material:

Kommentarer


Skriv en kommentar till klassens arbete!

Ditt namn:

Din e-postadress:: *

Din kommentar: