Uppladdning pågår...
Anmäl din skolklass Bli en Kurre-kurir
Tävlar i område Hallandsposten

Briggen 4

Från Andersbergsskolan
Antal elever: 16

« Tillbaka till klassens sida på Presstationen


Vatten

Kurres vattenspaning

Håll utkik efter nyheter som handlar om vatten och berätta för Kurre vad tidningarna skriver.
Samla positiva och negativa rubriker. Fyll på allt eftersom, så gör Kurre en lista som alla kan se. Skriv också datum och namn på tidningen.

Klassens bidrag

Kärleken till varandra och havet resulterade i en bok. Detta kunde man läsa i HP den 4 mars. Intressant artikel.

Förslag på att anpassa bad för handikappade stod det om i HP den 18 mars. De i Skummeslöv vill ha en likadan ledstång som de har i Mellbystrand. Bra!

Bara en svenska till OS. Här handlar det om fruset vatten och konståkning i HP den 18 mars. Synd att inte Viktoria Helgesson fick till ett perfekt åk. Då hade två deltagare kunnat skickas till OS.

Med kärnkraft slocknar framtidstron. HP 22 mars. Vi har pratat om kylvattnet och vad som händer med miljön i anslutning till där vattnet kommer ut.

 

Under temaperioden har vi tittat på nederbördsmängden i Halmstad. Väldigt vad det har regnat lite. Hallandsposten.

Ny incident med ett barn som tappats bort. Snöstorpsskolans elev glömdes kvar i simhallen. HP 21 mars. Ibland händer det som inte får hända. Inte bra!

Uran passerade Sveige. HP den 8 april. Vi har pratat om havens beyydelse för transporter. Vi tyckte att det var skrämmande att frakten var tillräcklig för två atombomber.

Någon som går ut frivilligt i det här vädret? Ja. Det var Sjöräddningssällskapets annons i HP 19 april. De gör en otroligt bra insats.

 

Kommentarer


Skriv en kommentar till klassens arbete!

Ditt namn:

Din e-postadress:: *

Din kommentar: