Uppladdning pågår...
Anmäl din skolklass Bli en Kurre-kurir
Tävlar i område Mediekompass Skaraborg - NLT, SLA, MT, HT och Skb


4

Från Dotorpsskolan
Antal elever: 19

« Tillbaka till klassens sida på Presstationen


Temauppdrag

Var nyfiken

Människan har alltid varit nyfiken på sig själv och sin omvärld. Kurre vill att du ska använda din nyfikenhet till att ta reda på hur naturen fungerar och hur människor påverkar sin omgivning. Vad är bra och vad är dåligt? Kurre vill gärna ta del av dina idéer på hur vi kan ta hand om vår planet på bästa sätt.


Se förslag på arbetssätt
 | Hämta lärarhandledning

Temaperioden avslutas 26 april.

Klassens bidrag

Hej Kurre!

Vår klass har jobbat med vårtecken. Vi har hittat massor både ute och i Tidningen.

 

 

Vår grupp har valt en annons för resor. De är många som börjar tänka på att planera sin semester när våren kommer. Det är skönt att ha sol därför vill många åka utomlands. Våren och värmen gör att många börjar tänka på vad man ska göra i sommar.

 

Vi har hittat en artikel om att det varit den första riktiga tranhelgen nu. I år har tranorna kommit sent eftersom det varit så kallt länge. När tranorna kommer till Hornborgasjön vet alla i Falköping att våren är på väg på riktigt.

 

Vår grupp har valt en fotbollsbild. Nu är det många spelare som bytt lag och årets spelar trupp ska presenteras. Under vintern är det inte så mycket fotboll i Sverige men på våren börjar alla serier igen. Det tycker vi är ett bra vårtecken.

 

Vi har hittat en artikel som handlar om Majblomman,. Den säljs bara inför Valborg och första Maj. Det handlar om att samla in pengar till barn som inte har så gott om pengar eller behöver hjälp till något särskilt.

 

Vi har hittat en annons för Legoland. På sommaren är det många som åker till Danmark och Legoland. Då är det dags att boka sin resa och hotell eller camping. Många har varit på Legoland för det är inte så långt att åka.

Kommentar från Kurre:

Hej och tack för era vårtecken. Kul att ni hämtat dem både i naturen och i FT. Jag riktigt känner hur det spritter i kroppen när jag läser om allt.  Hälsningar Kurre


Uppladdat material:Kommentarer


Skriv en kommentar till klassens arbete!

Ditt namn:

Din e-postadress:: *

Din kommentar: