Uppladdning pågår...
Anmäl din skolklass Bli en Kurre-kurir
Tävlar i område Göteborgs-Posten

4B

Från Krokslättsskolan
Antal elever: 18

« Tillbaka till klassens sida på Presstationen


Temauppdrag

Var nyfiken

Människan har alltid varit nyfiken på sig själv och sin omvärld. Kurre vill att du ska använda din nyfikenhet till att ta reda på hur naturen fungerar och hur människor påverkar sin omgivning. Vad är bra och vad är dåligt? Kurre vill gärna ta del av dina idéer på hur vi kan ta hand om vår planet på bästa sätt.


Se förslag på arbetssätt
 | Hämta lärarhandledning

Temaperioden avslutas 26 april.

Klassens bidrag

Vi har letat artiklar om energi och miljö. 

En handlar om att Göteborg är skräpigast i Sverige.

En annan handlar om att Hindås ska få ett nytt vatternverk. 

En tredje handlar om att man byggt byggt en ny hamn på Vrångö. Det blev väldigt dyrt eftesom den rostade sönder efter 8 år och behövde renoveras.

Några har hittat artiklar om elbilar.

 

 

Kommentar från Kurre:

Det är förfärligt att Göteborg är skräpigast i Sverige. Jag förstår inte hur människor kan med att kasta sitt skräp i naturen. Hoppas att forskarna och ingengörerna ser till att vi snart får billiga och bra elbilar.

/Kurre


Uppladdat material:

En artikel handlar om att Göteborg är skräpigast i Sverige. Det har blivit så för att det kostar ganska mycket att slänga skräp på miljöstationen. Då väljer många att slänga på andra ställen istället t.ex. i naturen eller utanför containern. Det är inte bra!

 

 

 Göteborg är skräpigast i Sverige eftersom det är dyrt att slänga skräp på miljöstationen. Då väljer man att slänga skräpet i naturen istället.Här är en bild på den dyra renoverade hamnen på Vrångö.Här är reklam för elbilar. Vi tycker det är bra för de släpper inte ut några giftiga avgaser.Kommentarer


Skriv en kommentar till klassens arbete!

Ditt namn:

Din e-postadress:: *

Din kommentar: