Uppladdning pågår...
Anmäl din skolklass Bli en Kurre-kurir
Tävlar i område Mediekompass Skaraborg - NLT, SLA, MT, HT och Skb


5

Från Levene Skola
Antal elever: 25

« Tillbaka till klassens sida på Presstationen


Temauppdrag

Var nyfiken

Människan har alltid varit nyfiken på sig själv och sin omvärld. Kurre vill att du ska använda din nyfikenhet till att ta reda på hur naturen fungerar och hur människor påverkar sin omgivning. Vad är bra och vad är dåligt? Kurre vill gärna ta del av dina idéer på hur vi kan ta hand om vår planet på bästa sätt.


Se förslag på arbetssätt
 | Hämta lärarhandledning

Temaperioden avslutas 26 april.

Klassens bidrag

Hej Kurre!

Vi fick ett papper med uppdragen på och sen så fick varje grupp välja ett tema. Efter vi hade valt ett tema så letade vi i tidningen efter bilder och texter, vi har också skrivit egna texter till bilderna. Sen så satte vi upp bilderna på ett papper, och gjorde en bok. Och sen redovisade vi uppdraget inför klassen.

Mvh klass 5 Levene skola

Kommentar från Kurre:

Vilken Kurre-klass ni är! Ni gillar ju alla mina förslag på uppdrag. Ni är djurvänner, uppfinnare, vårspanare, fotografer och energispanare. Jag hoppas att ni har lärt er massor och delar med er till de andra i klassen.  Hälsninger från förtjust Kurre


Uppladdat material:

Vi har jobbat med enregispaning, och då har vi jobbat med earth hour, WWF och så har vi gjort lite egna ideer. Och så har vi tänkt ut en uppfining om hur man sparar energi i framtiden, och klippt ut tidningsartiklar. Vår uppfining var att man t.ex kan springa på ett löpband och använda en generator för att ladda mobilen, då får man både motion och en laddad mobil på en miljövänligt sätt.



 

Vårat kollage handlar om många olika vårtecken te.x påsken ,blommor och vår-reklamer, olika artiklar som vi har klippt ut om vår.



 

Denna bilden handlar om sopsortering och hur man gör av sig med skräp som är bäst för miljön. Vi har fyra olika förslag på hur man kan sortera skräp och det är: Röda korset ,slänga direkt i papperskorgen, kompost och sopsortering.



Vi har gjort djurdagboken och vi gjorde så här: vi tog bilder på djur från tidningen. Sen skrev vi fakta om dom och till sist klistrade vi fast dom på ett papper.



Vi har jobbat med vårtecken. Vi har gått ut och tagigt kort och klippt ut bilder från tidningen. Sen har vi satt ihop allt till ett kollage. Vi har gjort en text om bl a våra favorit vårblommor.



Kommentarer


Skriv en kommentar till klassens arbete!

Ditt namn:

Din e-postadress:: *

Din kommentar: