Uppladdning pågår...

5F

Från Skutehagens skola
Tävlingsnamn: Skutehagen 5F är bäst!
Antal elever: 22

« Tillbaka till klassens sida på Presstationen


Temauppdrag

TILLSAMMANS

Under september månad ska ni i tidningen leta exempel på nyheter där människor gör något tillsammans.
Kurre funderar över varför människor gör saker tillsammans. Är det alltid bra att samarbeta? Kan det hända att vi gör dåliga saker tillsammans? Hjälp Kurre att hitta exempel i tidningen och berätta vad ni tycker! Berätta (text eller bild) också gärna vad "Tillsammans" innebär för er. Några lektionsförslag hittar du här Förslag på hur arbetet med månadsuppdragen kan organiseras hittar du här
» Extern inspiration till det här uppdraget

Klassens bidrag

Vi valde att klippa ut och diskutera artikeln med Centimetermaran i Haga, som man kunde läsa om i GP den 14/9. Vi tycker att det är en bra sak de här barnen har gjort tillsammans eftersom de sprang för att samla in pengar till barnsjukhuset så att barnen som bor där när de är sjuka ska få en rolig jul. Barn hjälper andra barn genom att ha kul själva och samtidigt samla in pengar till nåt gott. Om vuxna gjorde samma sak i sina lopp, tex Marathon, skulle det bli mycket pengar, tror vi.

Vi har pratat mycket om samarbete och om det alltid är bra att samarbeta. Det är ju bra att samarbeta i tex lagsporter och grupparbeten och samarbete mellan länder i olika frågor är också viktiga, tycker vi.
Det är inte bra att samarbeta när man gör något negativt, tex rånar en bank eller mobbar någon.

Ordet tillsammans betyder för oss att man gör saker ihop med kompisar och familjen. Har roligt. Hjälps åt.

» Extern länk till mer inskickat bidrag

Kommentar från Kurre:

Härligt att läsa vad ni skriver!
Den där idén om att vuxna också skulle skänka pengar när de springer sina lopp är ju jättebra! Skriv en insändare till tidningen om det.
/Kurre

Kommentarer


Skriv en kommentar till klassens arbete!

Ditt namn:

Din e-postadress:: *

Din kommentar: