Uppladdning pågår...
Anmäl din skolklass Bli en Kurre-kurir
Tävlar i område Mediekompass Skaraborg - NLT, SLA, MT, HT och Skb


4-5

Från Åsle skola
Antal elever: 12

« Tillbaka till klassens sida på Presstationen


Temauppdrag

Handla klokt

Alla är beroende av pengar. Vi måste kunna köpa det vi verkligen behöver. Våra skattepengar försöker samhället använda på bästa sätt. Handlar vi och samhället klokt? Berätta för Kurre hur pengar påverkar våra liv.

Se förslag på arbetssätt | Hämta lärarhandledning

Temaperioden avslutas 1 mars.

Klassens bidrag

Vår klass har hittat på familjer. Vi kom överens om att varje familj skulle bestå av en mamma och en pappa. Antalet barn fick var och en bestämma själv. Antalet familjemedlemmar, ålder på dem samt vad de arbetar med och vad de har för fritidsintressen har spelat in när vi räknat ut hur en 100-lapp kan fördelas.

Vi presenterade våra familjer med hjälp av collage, där vi visade antalet familjemedlemmar, deras ålder, yrken och fritidsintressen. Dessutom skrev vi hur stor del av hundralappen varje medlem antogs förbruka.

Detta gav upphov till en bra diskussion om vad familjens pengar ska användas till. Ungefär hälften av eleverna tyckte också att det var viktigt att spara lite pengar varje månad.

Vi skickar med bilder på några av våra familjer.

Vi har även arbetat med barn i världen. Först gjorde vi en lista på hur barn i rika länder har det. Sedan gjorde vi likadant med barn i fattiga länder.

Vi kom bl.a. fram till att det inte alltid är så bra att vara barn i rika länder. Många föräldrar här bryr sig inte om sina barn. De köper bara en massa prylar till dem.

Därefter tittade vi tidningen efter artiklar, som handlar om barn. De allra flesta artiklar vi hittade, handlade om barns fritid.

Kommentar från Kurre:

Hej och tack! Så mycket ni har hunnit med! Jag gissar att ni mycket nöjda med allt ni gjort och att ni har lärt er massor och fått nya tankar. Bra jobbat! Hälsningar Kurre


Uppladdat material:Kommentarer


Skriv en kommentar till klassens arbete!

Ditt namn:

Din e-postadress:: *

Din kommentar: