Uppladdning pågår...
Anmäl din skolklass Bli en Kurre-kurir
Tävlar i område Mediekompass - Tidningen i Skolan i Värmland

5b

Från Herrhagsskolan
Antal elever: 19

« Tillbaka till klassens sida på Presstationen


Sidouppdrag 4

Klokt handlat

Kurre vill ha hjälp att samla goda exempel på hur vi sparar miljö, pengar och andra resurser. Berätta för Kurre vad ni hittar i tidningen och förklara varför ni tycker att det är klokt handlat.

Klassens bidrag

Vi har haft besök av två tjejer som går på gymnasiet och de har jobbat med ett projekt som handlar om Fairtrade. De berättade för oss om vad det betyder att en vara är Fairtrademärkt. Vi spanar nu efter varor som är Fairtrademärkta.Då har arbetarna haft en dräglig arbetsmiljö och varorna har tillverkats och växterna odlats på ett sätt som är bra för miljön.

Vi har läst en tidningsartikel om några tjejer som hade gjort ett projekt om kläder som är tillverkade av bomull och att det används mycket kemikalier och vatten när man ska tillverka en bomullströja. Alternativ finns och man kan spana efter ekologisk bomull och efter återanvänd bomull.

Kommentar från Kurre:

Intressant! Ja, det förekommer nog mer än vad vi vet beträffande tillverkningen av olika produkter. Bra att ni hittade en tidningsartikel på samma tema. Snyggt jobbat! Hälsningar Kurre


Kommentarer


Skriv en kommentar till klassens arbete!

Ditt namn:

Din e-postadress:: *

Din kommentar: