Uppladdning pågår...
Anmäl din skolklass Bli en Kurre-kurir
Tävlar i område Mediekompass Skaraborg - NLT, SLA, MT, HT och Skb


4-6 Cerise

Från Arentorps skola
Antal elever: 21

« Tillbaka till klassens sida på Presstationen


Sidouppdrag 4

Klokt handlat

Kurre vill ha hjälp att samla goda exempel på hur vi sparar miljö, pengar och andra resurser. Berätta för Kurre vad ni hittar i tidningen och förklara varför ni tycker att det är klokt handlat.

Klassens bidrag

Ny teknik tar stor plats i året budget. Drygt 2 000 000 miljoner kommer användas till IT-utrustning och liknande i Essunga kommun. Vi tycker det är att handla klokt för det är framtiden att använda sig av IT.

Vara kommun ger fem miljoner extra till stöd i förskolan för att hjälpa barn tidigt så att dom klarar sig bättre i samhället. Då sparar man pengar för det kostar mer att betala för dom när det blir problem när man blir äldre.

En av tio kör miljöbil i Götene. Det har ökat väldigt mycket dom senaste åren. Dom sparar verkligen på miljön.

När busslinjerna läggs ner finns det ett förslag som kallas mobilsamåkning. Man registrerar sig och ser om någon annan ska åka samma resa och då kan man samåka.

Kerstinsåshemmet i Nossebro genomför energisparande åtgärder för fem miljoner kronor. Kostnaden för värmen sänks genom en ny styr-och regelteknik.

När det kommer bra artister till Konserthuset gör det att dom tjänar pengar. T ex Peter, Ison och Fille.

Kommentar från Kurre:

Hej! Vilka bra exemepel på KLOKT HANDLAT. Bra att det finns kloka människor som tänker och handlar klokt. Hälsningar Kurre


Kommentarer


Skriv en kommentar till klassens arbete!

Ditt namn:

Din e-postadress:: *

Din kommentar: