Uppladdning pågår...
Anmäl din skolklass Bli en Kurre-kurir
Tävlar i område Mediekompass - Tidningen i Skolan i Värmland

5b

Från Herrhagsskolan
Antal elever: 19

« Tillbaka till klassens sida på Presstationen


Temauppdrag

Gräv där du står

Det vi läser om i tidningen i dag står kanske att läsa i framtidens historiebok. Men det vi gör nu gjorde också människor förr i tiden, fast på ett annat sätt. Läs tidningen och berätta för Kurre hur det var förr  och hur du tror att det blir i framtiden.

Se förslag på arbetssätt | Hämta lärarhandledning

Temaperioden avslutas 22 december.

Klassens bidrag

I vår klass har vi jobbat i par med uppgiften.

Vi utgick från en tidningsartikel och gick 100 år bakåt i tiden och spekulerade sen om framtiden. Vi gjorde affischer och presenterade arbetet för klasskamraterna.

Isaac och Pontus utgick från en artikel om innebandy. Det visade sig att innebandyn är en ung sport från slutet av 1960- talet.

Killarna tror att innebandy är en sport som kommer att leva vidare i framtiden.

Olivia hade varit på julmarknad på Alsters herrgård. Hon konstaterade att den julmarknaden ska likna en julmarknad för 100 år sedan. Olivia tror också att julmarknaden kommer att e likadan ut i framtiden.

Tre killar i klassen Hampus, Magnus och Lucas ägnade sig åt en artikel om jordens undergång. De berättade om Majaindianerna och hade även kollat på Nasas hemsida.

Alvin läste en artikel och berättade om Minecraft.Spelet är bara 1 år gammalt så det har inte någon lng historia bakåt. Han tror att spelet kommer att överleva några år framåt, men inte 100 år.

Josephine och Angelica läste en artikel om en tomte. De berättade om tomtens historia på 1800-talet. I framtiden tror de att tomten intefinns kvar.

Moa och Hanna läste en artikel om husdjur. De berättade om katten som husdjur och i framtiden tror de att djuren kommer att användas som robotar.

Ellen och Sofia hittade en artikel om krig i Israel. Tjejerna tror att krig alltid kommer att finnas i framtiden.

Kommentar från Kurre:

Oj, ni måste ha lärt er mycket när ni jobbade med uppgiften. Både från varandras redovisningar och ert egna forskande. Härligt att se! Snyggt jobbat! Hälsningar Kurre


Uppladdat material:

Kommentarer


Skriv en kommentar till klassens arbete!

Ditt namn:

Din e-postadress:: *

Din kommentar: