Uppladdning pågår...
Anmäl din skolklass Bli en Kurre-kurir
Tävlar i område Mediekompass - Tidningen i Skolan i Värmland

4

Från Kvarnbergsskolan
Antal elever: 15

« Tillbaka till klassens sida på Presstationen


Intervjuer

2. Intervjua personer som var med förr i tiden

Sök efter artiklar i tidningen som berättar om något intressant idag och som gör er nyfikna på att veta hur det var förr. Intervjua äldre personer och be dem berätta. Hur såg det ut? Vad gjorde man då?

Klassens bidrag

Skolan förr i tiden

När min farfar gick i fyran gick han på Tngvallaskolan som fanns på Drottninggatan. I hans klass fanns det både pojkar och fickor, men i femman var det bara pojkar. I betyg fanns det som minst C och då hade man fått underkänt. För att få giltigt betyg behövde man B eller b-a- .Det bästa var a-b och allra bäst var A. Hans lärare var ganska sträng och ville ha tystnad och att alla skulle sitta still. Hans läxor var oftast att läsa och räkna och skriva också fick han biologi . Engelska fick man i femman. På rasterna hade man slagsmål och sprang runt och brottades för att passa på att springa när man inte behövde sitta ner. I klassrummet satt man två och två.  Min farfar satt brevid en tjej som idag är en känd konstnär. Hon heter Lena Kronkvist. Efter skolan spelade farfar fotboll på en plan i närheten och på vintern var det en bandyplan. Min farfar gick i fyran mellan åren 1948-1949.

Av:Hugo

Kommentar från Kurre:

Minsann, farfar gick i samma klass som Lena Kronkvist. Där ser man. Jättebra skrivet Hugo! Snyggt jobbat! Hälsningar Kurre

 


Kommentarer


Skriv en kommentar till klassens arbete!

Ditt namn:

Din e-postadress:: *

Din kommentar: