Uppladdning pågår...
Anmäl din skolklass Bli en Kurre-kurir
Tävlar i område Mediekompass Skaraborg - NLT, SLA, MT, HT och Skb


2-3

Från Jungs friskola
Tävlingsnamn: Kurres stjärnor
Antal elever: 16
Hemsida: www.jungsfriskola.se

« Tillbaka till klassens sida på Presstationen


Intervjuer

2. Intervjua personer som var med förr i tiden

Sök efter artiklar i tidningen som berättar om något intressant idag och som gör er nyfikna på att veta hur det var förr. Intervjua äldre personer och be dem berätta. Hur såg det ut? Vad gjorde man då?

Klassens bidrag

Hej Kurre!

Vi tittade i tidningen och såg en bild på rådhuset i Lidköping och blev sugna på att kolla på gamla hus.

Vårt skolhus är jättegammalt! Det är från slutet av 1920-talet. På vår skolgård finns också ett skjul som har varit ett utedass men som nu är en "affär" där vi leker jättemycket. Intill vår skola finns en fornstuga som vi har tagit ett kort på. Den är byggd på 1700-talet så det är riktigt gammalt! Den stugan stog först i Edsvära men sedan skulle den rivas och då tyckte en tant som bodde i Jung att den skulle räddas. Man plockade ner den och och sedan sattes den upp på tantens gård i Jung. Hon använde den som uthus och hade saker i den.På 1800-talet flyttades den till en ny plats nära vår skola. Ibland är det öppet så man kan få gå in och titta. Det finns en annan röd stuga intill och det är från 1800-talet och ahr varit en arbetarbostad. Ibland vid juletid kan man träffa tomten där!

Vi bjöd in en tant som bor i Jung som heter Eivor Kjellin. Hon berättade allt om den gamla fornstugan och det andra röda hiuset bredvid, för oss.

Hejdå Från Amanda, Hjalmar, Jakob och Jennifer i Jungs friskola

Kommentar från Kurre:

Hej! Det gjorde ni rätt att söka lite fakat om er gamla hus. Kul att Eiwor ville komma och berätta. Sånt gillar jag! Hälsningar Kurre


Uppladdat material:Kommentarer


Skriv en kommentar till klassens arbete!

Ditt namn:

Din e-postadress:: *

Din kommentar: